Mejla

Fredrik Virtanen

S-politikern bör avgå efter sitt Whitney-hån

NÖJE

Whitney Houstons begravning var stark, kärleksfull och vacker.

Men den stora stjärnan själv var bara en usel mamma som valde att knarka sig till döds, anser den bloggande toppolitikern Lennart Holmlund (S).

Gudmor Aretha Franklin kunde tyvärr inte komma till kyrkan i New Jersey och Stevie Wonder höll inte sin vanliga klass med en slarvigt nyskriven låt.

Men Kevin Costner höll ett roligt och fint tal, och Clive Davis berättade att han träffade Whitney Houston bara för ett par veckor sedan.

Då sa Houston att hon simmade ett par timmar om dagen och lovade demon­producenten att hon skulle vara redo att stå på scen i augusti.

– Whitney, Im gonna hold you to it, sa Davis rörande och fyndigt på begravingen som sändes på Sjuan i lördags.

Därpå avslutade Davis med att gissa att Whitneys sångröst kommer att lyfta även himlens tak.

Det var som det alltid är på begravningar: fina ord.

Det har varit många fina ord om Whitney på sistone.

Alldeles för många, tycker bloggaren Lennart Holmlund i Umeå.

Han menar att Whitney var en usel mamma. Hur han vet det framgår inte men det verkar ha att göra med hennes hårda kamp mot sitt missbruk.

Fast någon hård kamp anser inte Holmlund att det var.

”Att bruka droger kan aldrig skyllas på någon annan än personen själv och eftersom Whitney har haft hur mycket pengar som helst har det funnits pengar till att komma bort från knarket men hon valde i stället både knarket och döden”..., skriver Holmlund i en av de minst illiterata partier na i blogginlägget med rubriken ”Sluta höja Whitney Houston till skyarna” på VK.se.

Varför bryr jag mig nu om en av landets alla crazybloggare? Det är ju heller inte särskilt ovanligt med empatibrist, läskig människosyn eller djup okunnighet om missbruk.

Sant. Men Lennart Holmlund är ingen vanlig obildad ynkedom till bloggande människa. Eller det är han ju. Men han har också makt i strikt formell mening.

Han är kommunalråd (S) i Umeå, en kommun med över 115 000 invånare.

Han är till och med kommunstyrelsens ordförande. Lennart Holmlund är mäktigast i hela Umeå.

I ett helt opåkallad blogginlägg mitt i sorgens stund i lördags valde han att döma ut Whitney Houston som en usel mamma.

Och han anser att Whitney ”valde” sitt missbruk.

Och han anser att Whitney valde extra mycket att både knarka och dö eftersom hon även hade pengar.

Det är häpnadsväckande naivt.

Holmlund ska givetvis fortsätta blogga och ha sina moralistiska, inskränkta och fördömande 40-talistsvensson-åsikter. Det är en demokratisk rättighet.

Men han borde inte ha höga politiska uppdrag.

Han borde inte vara politiker alls.

När han röstats bort av klokare människor i Umeå bör han besöka New Hope Baptist Church i Newark, New Jersey och lära sig något om kärlek. Därpå bör han skaffa sig en utbildning.

Därpå bör han läsa sitt blogginlägg och skämmas.

Fråga Fredrik

– Jag som alltid läser dig....Vilken skitdålig krönika! Jag trodde att den skulle handla om Kontoret. Istället handlade det om dig och Henrik Dorsin och Studio Virtanen och ”Min bror Frank” – vem fan har sett det???? Sedan nämner du ”Kontoret” med en enda rad i slutet. ”Skittråkigt”. Precis som din krönika!

Svar: Förlåt. Det var ett så kallat stilgrepp. Det ska aldrig upprepas. Eller...?

Veckans ...

BABE. Björn Ranelid. Han ”trendade” över hela världen på Twitter i helgen. Över. Hela. Världen. Så sjukt mycket twittrades alltså om Ranelid i Sverige. Det är bananas. Själv tyckte jag att han stod för stor­­artad underhållning, lite som ”Titanic”.

CD. ”Swing of sorrow” med Winhill/Losehill. Allt är inte bigotta politiker i Umeå – det här bandet är i huvudsak baserat där också. Som en melankolisk blandning av The Band, The Shins och Mumford & Sons. En enkel-cd (i stället för denna dubbel, således) hade varit urstark.

TV. ”Sherlock”, SVT1. Nä, jag klarar mig faktiskt inte till 2013 när säsong 3 börjar. Sir Arthur Conan Doyle tog förvisso livet av Holmes redan 1892, och The Strands läsare krävde att han skulle komma tillbaka och det gjorde han, men hur i hela friden ska BBC förklara det här? Va? Va? Va? Jag blir galen. Måste. Släppa. Detta.

TV-TIPS. ”Game of thrones”, SVT1, onsdag kl 22.00. Dyr, välgjord men komplicerad serie med otroligt många karaktärer att hålla ordning på – men The Imp imponerar!

ANNONS EXTERN LÄNK

Måndagens hetaste match på Oddset: Tjeckien–England. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Av: 

Fredrik Virtanen

Publisert:

LÄS VIDARE

Hon trollband världen men drogerna blev hennes fall

ÄMNEN I ARTIKELN

Whitney Houston

Lennart Holmlund

Kevin Costner

Aretha Franklin

Missbruk