Fuska dig pagesnygg

NÖJE

Det är något visst med den där Marion Cotillard, den franska sångerskan och skådisen som så ofta inspireras av svunna tider. Så även i detta fall. Vid premiären av ”The dark knight rises” sågs stjärnan i två av höstens hetaste trender: ”fejkbobben” och läppar i lysande orangerött. Att fuska fram bobben, eller pagen, är inte så svårt som man kanske kan tro. Så här gör du.

Håret

1. För att lyckas med denna frisyr är det viktigt med lite textur i håret. Det får du genom att använda en värmeskyddande produkt med lite stadga. ” Fabricate” från Redken, 295 kronor, ger precis önskad styrka och en utmärkt stadga för lockarna.

2. Det enklaste sättet att få till de mjuka vågorna är genom att locka hela håret med en plattång. ”Classic styler” från Ghd, 1 699 kronor, är en favorit när det kommer till att göra plattångslockar. Börja i nacken och jobba dig uppåt och framåt. Var noggrann så att lockarna blir likadana och följer samma form. Spraya gärna med en mjuk hårspray under tiden, men rör inte lockarna mer än nödvändigt förrän du är klar med hela håret. Det är först när lockarna svalnar som de ska fixeras.

3. Borsta sedan håret med en naturhårsborste för att få mjuka och blanka vågor, ju mer du borstar desto blankare blir det. ”Oval dressing brush”, 259 kronor, även den från Ghd, ger ett fantastiskt resultat. En förutsättning är dock att du har preppat håret väl, annars kommer du borsta ur lockarna.

4. Samla håret i en hästsvans och fäst den med en snodd en bit ner på svansen. Fläta tofsen hela vägen från snodden till hårtopparna. Vik sedan upp flätan i nacken och fäst den ordentligt med nålar. För att verkligen få nålarna att sitta pinnar du in dem i flätan.

5. Innan du gömmer flätan i nacken ser du till att det finns tillräckligt mycket hår för att få en snygg ”fuskpage” och att håret är jämnt fördelat så att det täcker fästet.

6. Det gör inget om du inte får med allt hår i flätan. Lämna i stället en del där framme så du får en lika lekfullt snygg lugg som Marion Cotillard.

7. Avsluta med ordentligt med fixeringsspray för att få frisyren att hålla hela kvällen. Maria Nilas ”Finishing spray”, 149 kronor, ger en bra stadga och fixering utan att ge beläggningar.

Läpparna

8. Skarpt orangeröda läppar blir en perfekt duett tillsammans med den lite lagom retroinspirerade frisyren. Läpparna, som är tydligt markerade, gör sig bäst tillsammans med en i övrigt ganska naken makeup.

9. Läppstiftet ”Spicy”, cirka 150 kronor, från Face Stockholm sitter som berget och ger en stark och fyllig ton. Grunda med läppennan ”Read my lips” från Make Up Store, 135 kronor. Detta för att få fram en riktigt skarp kontur och för att förstärka den orangea undertonen.

10. Svep skimmerpudret ” Candlelight glow”, 295 kronor, från Too Faced över kindbenen för att ge huden en fantastisk lyster. Fullända slutligen looken genom att noggrant markera fransar och bryn. Redo för röda mattan!

AV: Anna Göransson

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode