Bandkollegan om sorgen efter Reed

NÖJE

”Vi skrattade ihop för bara några veckor sedan”

1 av 8

De grundade Velvet Underground tillsammans.

Nu skriver John Cale om sorgen efter Lou Reed som hittades död i går.

John Cale, 71, lämnade Velvet Underground 1968 efter fyra år i bandet som han grundade med Lou Reed.

1993 återförenades de för ett antal spelningar men snart splittrades bandet igen på grund av upprörda bråk mellan Cale och Reed, som båda i intervjuer sagt sig aldrig kunna samarbeta med varandra igen.

”Har en klump i halsen”

Nu, när de inte heller kommer kunna få chansen, har John Cale öppnat upp sig om sorgen efter barndomsvännen Lou Reed som igår dog i sviterna efter en leversjukdom, skriver Rolling Stone Magazine.

”Nyheterna jag befarat värst bleknar i jämförelse med klumpen i halsen och tomrummet i min mage”, skriver Cale i ett uttalande.

”Trasigt”

”Två ungar träffas av en slump och 47 år senare fajtas vi och älskar på samma sätt - att förlora endera är obegripligt. Ingenting kan ersätta, varken digitalt eller virtuellt. Trasigt nu, för all framtid. Till skillnad från så många andra med liknande historia så har vi det bästa av vår ilska inristad i vinyl, där världen kan få en glimt av det. Skratten vi delade för bara några veckor sedan kommer för alltid påminna mig om allt som var bra mellan oss”, förtsätter Cale i uttalandet.

Lou Reed blev 71 år gammal.