Nöje

”Utan Kristian finns vi inte”

Av: 

Hannes Lundberg Andersson

NÖJE

Sugarplum Fairy la ner efter Gidlunds död - nu ger nya bandet ut skiva

När Kristian Gidlund gick bort blev det klart att Sugarplum Fairy aldrig skulle spela igen.

Nu reser sig ett nytt band ur resterna. Viktor & the Blood släppte sitt debutalbum förra veckan.

- Det finns inget band som låter som vi, säger frontmannen.

- Det är vår fritidsgård kan man säga, säger frontmannen Viktor Norén, 28, där han sitter i en soffa i en källare i centrala Stockholm. Bredvid sitter Jonas Karlsson, 28, och Samuel Giers, 33, gitarrist respektive trummis.

De tillbringar nästan all ”ledig” tid i källar­lokalen som fungerar som studio och replokal. När de inte är lediga spelar de på rockklubbar runt om i Europa. I december avslutade de en Europaturné tillsammans med The Sounds, och den 20 februari inleds deras första egna turné med spelningar i Tyskland, Österrike och Schweiz.

”Inget planerat”

Även om Viktor & the Blood är ett nytt band har alla tre erfarenheter av turnélivet sedan tidigare, med banden Mando Diao och Sugarplum Fairy.

- Vi har ju tio års erfarenhet av the life on the road, så det var ingen chock för oss att se gratissprit, säger Viktor.

Viktor & the Blood bildades av en slump. Viktor bodde ihop med Jonas och höll på med en soloskiva. Han och Samuel stötte ihop på en fest, efter att inte ha setts på ett par år. De började spela ihop. Viktor plockade fram låtarna till sin soloskiva och helt plötsligt var de ett band.

- Det var inget planerat från vårt management, skrattar Viktor.

- Om ett band är bra så är det ofta unikt. Vi vill inte, och tror inte, att det finns något annat band som låter som vi.

Blir ingen synth

Han menar att de skiljer sig från band som bildas som unga, som under hela sina karriärer söker en identitet.

- Vi skapades ur en identitet. Den är så fast­rotad. Jag finner det extremt osannolikt att nästa skiva kommer att bli synth, och att vi på skivan efter det kommer att göra en countrysväng. Linjen är så pass rak för oss att vi kommer att fortsätta att vandra den rakt.

Gick bort i höstas

Tidigare har Samuel spelat trummor i Mando Diao, och Viktor och Jonas är med i indierockbandet Sugarplum Fairy - som de säger att de aldrig kommer att spela med igen.

2011 fick trummisen Kristian Gidlund cancer i magsäcken.

Han gick bort i september förra året.

- Vi kommer aldrig att ta upp Sugerplum Fairy igen. Det sa vi till Krille också, att vi kommer aldrig spela med Sugarplum Fairy utan honom. Utan Kristian finns vi inte, säger Viktor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd - handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert: