Fransfeber i Ystad: ”Jag vrålade högt”

NÖJE

Glädjefnatt när Nöjesbladet besöker Jeppsson Walls hemstad dagen efter triumfen

1 av 9

YSTAD. I Ystad härjar fransfebern.

Fransbakelserna går åt som smör i solsken och kommunalrådet, Kent Mårtensson (S), svävar på rosamoln. Han såg finalen iförd en specialdesignad Fransmössa.

– Jag vrålade högt när han vann. Det är stort för Ystad, säger Kent Mårtensson och avslöjar planer en hemlig fest för Frans.

En Fransbakelse var den stående beställningen på konditoriet i centrala Ystad under söndagen. Familjen Larsson hade förbeställt sex bakelser men ångrade sig när de fick syn på tårtan.

– Jag visste inte att det fanns en Franstårta. En sådan måste vi bara ha, säger Jörgen Larsson, 45 år. Dottern, 12-åriga Sofia Larsson, berättar att hon ställde sig upp i soffan och skrek när vinsten var klar. Som många andra Ystadsbor har hon en egen relation till Frans. Hon har haft hans pappa Mark Wall som lärare och har träffat Frans flera gånger.

– Jag tror att folk gillar honom för att han är sig själv, säger Sofia Larsson.

”Han är så jordnära”

Nöjesbladets reporter provsmakade Fransbakelsen. Det är söt historia med blåbärsmousse och blått lock. Toppad med en bild på Frans.

Hoppade av glädje

17-åriga Megan Jacobsson och 16-åriga Rhemi Andersson är båda förtjusta i Frans.

– Han är bara så chill och jordnära. Därför gillar vi honom, säger Rhemi Andersson.

Hon menar att låten har slagit eftersom den är annorlunda – varken en ballad eller typisk schlager.

Kommunalrådet sjunger

– If I were sorry. I gave you all the glory.... or something like that, sjunger kommunalrådet Kent Mårtensson (S).

Han öppnar dörren med en Fransmössa på huvudet och berättar om rysaren igår. Det blev en nagelbitare och när vinsten var klar vrålade han rakt ut. Att ha en melodifestivalvinnare i kommunen är stort. Därför planerar kommunledningen en hemlig fest.

– Jag vill inte avslöja för mycket men jag kan lova att det blir minst ett par tusen på torget. Vi planerar ett firande i stil med när handbollskillarna tog silver i OS, säger Kent Mårtensson.

Kent Mårtensson tror att Frans vinner mycket på sin charm. Han har till och med charmat politikerna. De fick besök i kommunhuset.

– Han kom in själv och tackade för blommorna vi hade skickat. Det var superkul. Han är jättekär, säger Kent Mårtensson.

ARTIKELN HANDLAR OM