Macaulay Culkin

Nya älvlika Hollywoodtrenden: Elfing

Av: 

Kristin McMillen

NÖJE

”Macaulay älskade Sagan om ringen-filmerna”

Med sin djärva öronoperation lyckades ”Ensam hemma”-stjärnan Macaulay Culkin inte bara ro hem en roll i ny tv-serie — han startade dessutom en oväntad skönhetstrend bland Hollywoodstjärnorna.

Att stjärnorna går upp och ner i vikt inför filmroller är knappast en nyhet. Inte ­heller att de rakar av sig håret eller biffar upp sig till superdimensioner. Men nu har Hollywood-eliten börjat med ett nytt, oväntat, ingrepp i hopp storroller.

För att få vara en del av den framgångrika fantasyvågen har flera ­skådespelare lagt sig under kniven och gjort alvöron – en kropps­modifikation kallad ”elfing”, eller ”öronspetsning”. Här avlägsnas en ­liten kil på örats topp, varpå kanterna sys ihop till en spets.

Först med trenden ska den före detta barnstjärnan Macaulay Culkin, 35, ha varit. Detta enligt skvaller­sajten People, som rapporterar att Macaulay sedan ”Ensam hemma”-filmerna på 90-talet inte riktigt ­hittat sitt kall.

– Han har varit vilsen och inte riktigt vetat vad han velat göra med sin talang, säger en initierad källa till ­tidningen.

Älskade ’Sagan om ringen’

Enligt sajten ska Macaulay ha ­varit ett fantasyfan sedan barnsben. En kärlek han nu tagit fasta på.

– Macaulay älskade ”Sagan om ringen”-filmerna ­och tv-serien ”The Shannara chronicles”. Nyligen bestämde han sig helt enkelt att följa sitt hjärta. Att operera öronen

var ett sätt att visa producenterna i Hollywood att han menar allvar, säger källan till sajten.

Och det ­modiga öron­ingreppet har uppenbarligen gjort ­susen. Våren 2017 är ­Macaulay ­aktuell i Netflix nya storsatsning: ­tv-serien ”The eleven elfs”, en påkostad saga som spås bli det nästa ”Game of thrones”.

Inspirerade av Macaulays framgång har nu flera andra Hollywood­stjärnor låtit spetsa öronen. Skådespelardottern och artisten Willow Smith, 15, gjorde det till exempel ­inför sin audition för realityserien ”Larp out live” som ska följa en grupp lajvare i Wisconsins skogar, skriver The Sun.

Hoppas på nya uppdrag

Mest oväntad i skaran är kanske skådespelaren Kate Hudson, som ­nyligen lät göra ett elfing-ingrepp på en exklusiv piercingstudio i LA. 36-åringen ska ha siktat in sig på rollen som fru till Drizzt Do’Urden i filmatiseringen av RA Salvatores ”The dark elf”-trilogi.

– Kate känner att hon har fastnat i romcom-faket. Med alvöronen hoppas hon på nya, fantastiska ­uppdrag, säger en källa till Hollywood­life.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Macaulay Culkin

Tv-serier

Klick!

Netflix