Christer Sjögren om tidigare missbruket

Talar ut om den svåra tiden i ”Skavlan”

Christer Sjögren, 66, har tidigare varit frontman i dansbandet Vikingarna.

På fredag gästar han ”Skavlan” för att bland annat prata om sin alkoholism.

– Jag är befriad från alkoholdjävulen, säger han i programmet.

Christer Sjögren har tidigare berättat om att han har levt med ett alkoholmissbruk. Anledningen till att det ska ha blivit för mycket alkohol under karriären ska ha varit för att döva tomheten, vilket han tidigare berättat i "Vänligen Lars Lerin".

Är som ett reningsbad

I lördagens program av ”Skavlan” är Christer Sjögren en av gästerna. Han får då frågan om han har några skamkänslor över sitt missbruk.

– Ja, javisst. Men alltså, tar man professionell hjälp då får man ta upp den där ryggsäcken och lägga alla lik man har i garderoben på ett bord. Det är som ett reningsbad och en reningsprocess samtidigt. Jag mår väldigt bra i dag, för jag har inte de där problemen längre.

Mentalt fängelse

Christer Sjögren förklarar att han nu kan leva ett helt annat liv än vad han kunde göra när han levde med sitt missbruk, som han beskriver som ett mentalt fängelse.

– Jag måste tänka på hur jag lever och sådär, men jag är befriad från alkoholdjävueln så att säga. Det är fantastiskt skönt att slippa det, säger han i programmet.

Han konstaterar också att artistlivet både tog och gav under årens lopp, vilket ska ha fått honom att känna sig vilsen i sig själv.

”Skavlan” sänds på fredag i SVT1 klockan 21.

Publisert: