”Frost” blir musikal på Broadway

Av: Erik Åberg

Publicerad:

Let i gooo, let it gooo

1 av 2 | Foto: Disney
Anna och Elsa i Frost.

Disneys ”Frost” blir musikal på Broadway.

Det skriver flera amerikanska medier.

Musikalen beräknas ha premiär under våren 2018.

”Frost” är Disneyfilmen om systrarna, tillika prinsessorna, Elsa och Anna som gjort stor succé sedan den släpptes 2013. Bland annat belönades filmen med två Oscars för bästa animerade film och för bästa sång med låten ”Let it go”. Förutom det drog filmen in över 11 miljarder kronor och slog rekord när den släpptes på DVD och Blu-Ray.

Nu har den även chans att göra succé på Broadway.

Arbetet med musikalen har pågått en längre tid och i produktionen finns en del namn som även jobbet med filmen men också flera musikalveteraner. Alex Timbers står som regissör och Peter Darling som koreograf. Darling har tidigare vunnit en Tony för sin koreografi i ”Billy Elliot”.

Oklar rollista

Det är ännu inte klart vilka som kommer att spela Elsa, Anna och snögubben Olof. I filmen från 2013 gjorde musikalstjärnan Idina Menzel rösten till snödrottningen Elsa.

”Frost” blir en av flera shower Disney tagit till Broadway. Tidigare har både ”Lejonkungen” och ”Aladdin” visats i teaterdistriktet.

Under våren 2018 sätts musikalen upp på Broadway. Men redan sommaren 2017 har en testuppsättning premiär. Det är dock oklart i vilken stad.

I mars 2015 bekräftade Disney att filmen skulle få en uppföljare men än finns inget premiärdatum.

Publicerad:

LÄS VIDARE