Nöje

’Ett riktigt rövgäng’

Av: 

Jan-Olov Andersson

Ylva Niklasson

Erik Sidung

NÖJE

Svårt för TV4 att få stora kändisar att ställa upp – nu sågas deltagarlistan

Hela gänget i "Kändisdjungeln". Foto: TV4
Hela gänget i "Kändisdjungeln". Foto: TV4

I kväll drar ”Kändisdjungeln” i gång och in i det sista har TV4 letat med ljus och lykta efter kändisar som var villiga att ställa upp.

När deltagarna presenterades var reaktionerna minst sagt ljumma.

– Man får aldrig exakt de man vill ha till alla program, säger Åsa Sjöberg programchef på TV4

Programformatet ”I’m a celebrity – get me out of here!” som ”Kändisdjungeln” bygger på har gjorts i ett antal länder tidigare. Men nu när programmet kommer till Sverige kanske namnet ”B-kändisdjungeln” hade varit mer passande.

Letat desperat

TV4 har letat desperat efter kändisar som är villiga att flyga över hela jorden för att bo och tävla i djungeln i 16 dagar – utan betalning. Alex Schulman är en av de som blivit kontaktad.

– TV4 ringde och påstod att de andra deltagarna skulle vara riktiga toppnamn, men så fick jag se i någon tidning att den där vinmänniskan från TV4 skulle vara med och någon gammal trummis och då förstod jag att det handlade om ett riktigt rövgäng, säger han.

En artistförmedlare som vill vara anonym kontaktades för några veckor sedan.

– De ringde mig från TV4 och undrade om jag kunde få någon att ställa upp i programmet. Jag frågade om villkoren och de sa att de inte skulle få någon ersättning men att det var ju som semester till en solig plats i Malaysia. Vilken kändis skulle ställa upp på att åka över hela jordklotet och vara borta i en månad gratis? Ingen jag känner, säger han till Nöjesbladet.

Inte imponerad

Johnnie Åkerström är tv-chef på Bizkit, som säljer in reklamtid på tv-kanalerna, är inte speciellt imponerad av ”kändisarna”.

– Någon briljant uppställning är det inte. Så länge folk kollar på det så spelar det ingen roll vilka deltagarna är men hade de fått häftigare namn är det större sannolikhet att folk kommer att kolla, säger han.

Nöjesbladet fick en pratstund med David Hellenius som befinner sig mitt i den Malaysiska djungeln. Han var inte helt övertygad av programmets deltagare till en början.

– Jag kunde också tycka att ”vad är det där för gäng?”. Men när man ser dem så känner man att det blir nog fan roligt. Jannike Björling och Bengt Frithiofsson, det känns ju som ”Vad ska de prata om?” Det borde kunna bli jäkligt kul, säger han.

”Modigt gäng”

Åsa Sjöberg, programchef på TV4, känner sig trots allt nöjd med deltagarna.

– Man får aldrig exakt de man vill ha till alla program. Det är inte samma sak att vara med i till exempel ”Let’s dance”, som det här intensiva äventyret under 16 dagar mitt ute i djungeln, det är ett modigt gäng som åkt dit.

ANNONS

Spana in Cerveras rea-sortiment online och klicka hem dina favoriter innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje