Jill Johnson: ”Visste inte att han var sjuk”

Spelade in ”Jills veranda” ihop: Han var så stark och så otroligt ungdomlig

avAndreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Jill Johnson är chockad över Jerry Williams död.

När de spelade in ”Jills veranda” bräckte han henne på gymmet med hästlängder.

– Han var en av våra största legendarer, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

När Jerry Williams besökte ”Jills veranda” ville han gymma.

För henne, som för alla andra, kommer beskedet att han somnat in som en chock.

– Så himla tråkigt, fy vad det gör ont när den här fantastiska människan lämnar oss. Jag hade ynnesten av att hänga med honom på verandan i Nashville under några intensiva dagar, det är en älskad legend, musiker, entertainer som har lämnat oss. Det är svårt att ta in tycker jag. Man vill att de alltid ska finnas, säger hon till P4 Sjuhärad.

”Utmaning att kommunicera”

Avsnittet spelades in i slutet av april 2015. Då framträdde de ihop med låten ”Sea of heart break”, som spelats in av en lång rad artister, däribland Johnny Cash.

Nu kommer Jill Johnson genast att tänka på hans utpräglade och karaktäristiska Stockholmsdialekt.

– Den stora artisten och coola killen med det ”tugget” som jag inte begrep. Det var ju den stora grejen under de dagarna att kommunicera med honom och hans fantastiska slang. Jag som skånegrebba och han som urstockholmare i tugget.

I ett mejl till Nöjesbladet utvecklar hon:

”Han var en riktig sköning och en av våra största legender och musiker. Glömmer aldrig när han var med mig i Nashville på Verandan och berättade om en man som ’drog in årorna’. Jag fattade inte vad det betydde och vi hade väldig kul åt det. Förutom det faktum att han var en stor artist så var hans slang och humor något jag älskade hos honom. Nu har Jerry "dragit in sina åror" och han kommer att vara saknad för all framtid. Mina tankar går till hans nära och kära”, skriver hon.

”Det är åt helvete”

Under inspelningen var han starkt kritisk till det amerikanska samhället, och mot kapitalism, som den uttalade socialist/kommunist han var.

– Jag tycker att det är ett dåligt system i det här landet, som gör att väldigt få har det bra på mångas bekostnad. Det som är dyngöken, det är att någon ska tjäna pengar på var ens ungar går i skolan någonstans. Likadant om din farsa blir sjuk och åker in på sjukan, då ska någon jävla grillhagen sitta och tjäna pengar på det. Det är åt helvete, sa han i programmet.

Jill Johnson höll en mer nedtonad åsikt i frågan.

– Det måste få landa hos mig själv bara, för de är väldigt starka och tydliga. Han kostar ju på sig själv att säga att folk som inte fattar är dumma i huvudet, då vet man ju vad han tycker i alla fall, sa hon i programmet.

”Visste inte att han var sjuk”

Nu slås hon också av att han, som ska ha drabbats av ”en kort tids sjukdom”, var så spänstig och stark.

– Jag visste inte att han var sjuk som det står i rubrikerna. Han var så stark och så otroligt ungdomlig. Han gjorde chins som en 25-åring och situps. Jag hängde inte med ens en tiondel och jag tyckte att jag var ganska stark och fräsch vid tillfället. Det är svårt att fatta. Och han var väldigt lugn, han hetsade inte upp sig över något, ställde man en lite för nära fråga fick man svaret: ”äh, det vet jag inte”, säger hon till P4 Sjuhärad.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM