Kristin Kaspersen

Kaspersens känslosamma hyllning till Lill-Babs

avAlex Hartelius

Förra året dog den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

I kväll hyllades hon av dottern Kristin Kaspersen i ”Tillsammans mot cancer”.

– Vi visste att du var älskad, men att du var så här älskad är obeskrivligt fint att se.

I årets upplaga av ”Tillsammans mot cancer” höll dottern Kristin Kaspersen, 49, ett känslosamt hyllningstal till sin mamma och den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som dog i cancer i april förra året.

– Det har varit ett enormt tomrum sen du somnade in. Men samtidigt så mycket kärlek som fyllt livet med mening. Varje dag möter vi människor som berättar historier om hur mycket du har berört dem. Vi visste att du var älskad, men att du var så här älskad är obeskrivligt fint att se, säger dottern Kristin Kaspersen och fortsätter:

– Mamma, du gjorde världen bättre och du gjorde det med din kärlek, omtanke och med din värme. Du gjorde skillnad på riktigt.


Cancern upptäcktes för sent

Kristin Kaspersen berättar att ”Lill-Babs” märkte att något var fel en månad innan cancern upptäcktes. Flertalet prover gjordes men läkarna hittade ingenting.

– För mig är det ibland svårt att leva i sorgen när lyckan är så stor över att du är min mamma och mina barns mormor.

I mars förra året fördes ”Lill-Babs” akut till sjukhus med hjärtproblem och hennes 80-årsfirande fick ställas in. I samband med undersökningen av hjärtat fann läkarna en elakartad tumör.

”Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma”, skrev hennes döttrar i ett gemensamt uttalande på Instagram.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson blev 80 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM