”Lotta på Lisebergs” Curt-Eric Holmquist död

Lottas sorg: ”Hjärtat blöder” – TV4 planerar hyllning i succéprogrammet

Lotta Engberg ihop med Curt-Eric Holmquist på Liseberg.
Lotta Engberg ihop med Curt-Eric Holmquist på Liseberg.

Curt-Eric Holmquist från ”Lotta på Liseberg” är död.

Han bort i går eftermiddag i akut myeloisk leukemi, bekräftar familjen för GP.

– Han har varit en stor, stor mentor och vän i alla år. En sådan man kan ringa mitt i natten och fråga och prata om allt, säger Lotta Engberg till tidningen.

Hans karriär började i mitten av 80-talet i ”Gomorron Sverige”.

Men på senare år var det som kapellmästare i ”Lotta på Liseberg” han blev ordentligt folkkär, genom de flörtiga skämten med programledaren Lotta Engberg.

– Hjärtat blöder och alla tankar går till hans fru och hans dotter, säger Lotta till GP.

– Han har varit en stor, stor mentor och vän i alla år. En sådan man kan ringa mitt i natten och fråga och prata om allt. Han var intelligent, genommusikalisk, en fantastisk pianist. Han var som en spillevink, det bodde en liten pojke i honom, säger Lotta Engberg till GP.

Ska hyllas i programmet

Hans familj bekräftar för tidningen att Holmquist somnade in i går eftermiddag i sviterna av akut myeloisk leukemi. Även om han lämnade programmet 2013 är sorgen påtaglig i programmets redaktion.

”Curt-Eric var initiativtagare till Lotta på Liseberg. Ett av TV4:s mest populära program som betytt och betyder så mycket för många”, skriver Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, i ett sms till Aftonbladet.

Han skriver också att kanalens tankar går till anhöriga, och att de nu planerar en hyllning i programmet.

”Just nu pratar vi om hur vi ska uppmärksamma Curt-Eric i måndagens program”, skriver han.

Familjens önskan i sorgen

Curt-Eric Holmquist föddes i Göteborg 1948 och har även medverkat i Melodifestivalen och Eurovision song contest som dirigent.

– Han var en helt underbar människa. Otroligt varm, generös och väldigt humoristisk, och en storyteller av rang. Vi hade väldigt kul ihop Curt-Eric och jag, på den tiden vi umgicks, säger Per Alexandersson, som efterträdde Curt-Eric som underhållningschef på Liseberg 2011.

Han berättar att Curt-Eric var mycket högt aktad, inte bara på nöjesparken, utan också nationellt som en stor musiker.

– Det var jätteintressant att prata musik med Curt-Eric, han hade varit med i så många sammanhang. Man visste att, åt man en lunch med honom så fick man med sig ett gott skratt. Han var otroligt varm, och väldigt, väldigt musikalisk.

Hans familj önskar enligt GP att få sörja i stillhet. ”Han brann för sjöräddningen i Fjällbacka och familjen ser gärna att man skänker pengar till räddningsstationen Fjällbacka i Curt-Erics namn istället för att skicka blommor”, skriver tidningen.

”Lotta på Lisebergs” Curt-Eric Holmquist död
”Lotta på Lisebergs” Curt-Eric Holmquist död
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN