Gry Forsell tar över Öfvergårds program

Nu är det klart vilka som tar över ratten för ”Sveriges värsta bilförare” efter att Anders Öfvergård fått sparken av TV4.

Gry Forsell kommer leda säsongen tillsammans med Edvin Törnblom.

– De kör verkligen jättedåligt, det är inte klokt, säger Gry Forsell.

"Sveriges värsta bilförare" går ut på att sålla fram vem som är den sämsta föraren under säsongen. Inspelningen av den nya säsongen har bara börjat men två bilar, minst, har redan gått sönder.

– De kör verkligen jättedåligt, det är inte klokt. Det blir ju uppgiften för mig, att klura på hur man kan balansera att det här är underhållning men att det också är allvarligt, för det är ju på riktigt, de har körkort, säger Gry Forsell.

Hon tar över programmet tillsammans med Edvin Törnblom. Själv anser hon att hon är bra på att köra bil.

– Jag kör ju bra, haha. Jag har haft körkort sedan jag fyllde 18 och har alltid tyckt att det har varit kul att köra alla typer av fordon, traktor, bil, skoter, vad som helst.

Gry Forsell.
Gry Forsell.

Ringde Anders - allt är ”cool”

Anders Öfvergård hade egentligen officiellt tagit över som programledare för programmet men så blev det inte sedan TV4 bröt allt samarbete med honom i september.

Gry Forssell påpekar att det som hände innan hon klev på produktionen inte är något som hon kan uttala sig om.

– Det har ju inte med mig att göra. Jag fick frågan om jag ville göra programmet och det ville jag. Då ringde jag Anders först, vi känner ju varandra, för att kolla av läget och se att allt var coolt mellan oss och det var det.

Tänker på Adam Alsing

En annan person som är starkt förknippad med "Sveriges värsta bilförare" är Gry Forssells före detta radio-kollega Adam Alsing, som var programledare i flera säsonger, och som gick bort i april i fjol.

– Jag tänker på honom, förstås. Jag minns ju hur det var när vi jobbade på radion och han skulle åka iväg efteråt och spela in "bilförarna". Och nu är det jag som gör samma sak, säger Gry Forssell och fortsätter:

– Han brukade berätta om hur roligt han hade på inspelningarna med deltagarna men också hur han kände en sådan skräckblandad förtjusning. Nu känner jag likadant.

Tidigare programledaren Anders Öfvergård.
Tidigare programledaren Anders Öfvergård.

Deltagarna kommer att prövas hårt med en rad nya tuffa utmaningar, bland annat ska de upp på en strömförande tågräls, tävla i en parallellbackduell och balansera med en bil på en vippbräda.

Expert under säsongen är körskolläraren Pernilla Theorin, som grundat sin egen trafikskola. Poddaren Edvin Törnblom är också med på ett hörn och ska följa deltagarna från ett kommentatorsbås och reagera på vad som händer i bilarna.

– Han verkar oerhört bilintresserad och väldigt rolig. Det ska bli kul att lära känna honom och se honom sätta sin guldkant på programmet, säger Gry Forssell.

Publisert:

LÄS VIDARE