Så lurades Pär Lernström av TV4 och Peter Jihde

Kärlekskuppen under ”Idol”

Pär Lernström blev totalt överrumplad mitt under sändningen av ”Idol”.

Hela produktionen lyckades lura honom med vad de kallar ”en kärlekskupp”.

– Det var otroligt det som hände, det var ju jättekonstigt, säger programledaren efteråt.

I tio år har Pär Lernström, 41, varit programledare för ”Idol”. I kväll ville produktionen hylla honom och samtidigt tacka honom för de åren han jobbat med programmet.

Pär Lernström överraskades av Peter Jihde
Pär Lernström överraskades av Peter Jihde

Avbruten av Peter Jihde

Mitt under sändningen klev den tidigare ”Idol”-programledaren Peter Jihde ut på scenen.

– Förlåt så mycket om jag bryter in mitt i fredagsunderhållningen men det är dags för en liten kärlekskupp, och den som blir kuppad, det är ingen mer eller mindre än Pär Lernström, sa Jihde.

Han fortsatte att prata om hur mycket Lernström har betytt för programmet, men också för idolerna.

– Som du bryr dig om ”Idol”, du peppar, du stöttar, du kramas, du skrattar, du gråter och du fostrar de här små gröngölingarna så att de kan bli proffs och i många fall ta över Sverige, och du gör ett fantastiskt jobb, fortsatte Jihde.

Pär Lernström i tårar.
Pär Lernström i tårar.
Pär Lernström i tårar.
Pär Lernström i tårar.

Pär Lernström i tårar

Därefter blev Lernström placerad i en stol på scenen, och fick se ett klipp där tidigare ”Idol”-vinnare sjöng för honom. Samtidigt spelades klipp upp från åren som gått där programledaren gång på gång syntes trösta, krama och stötta deltagarna.

Pär Lernström bröt ihop fullständigt under hyllningen. Efteråt avslöjade Malin Knave, exekutiv producent på ”Idol” hur de hållit allt hemligt för Pär. Under repen har de haft ett ”fusk-körschema”, som är det enda schema programledaren har fått ta del av. När det väl var sändning blev han därför rejält överraskad.

”Alla i produktionen har varit fantastiska på att hålla allt hemligt och dessutom styra upp den här otroligt fina överraskningen till vår bästa Pär. Han är så värd att bli hyllad och få ett stort tack för all glädje och kärlek han ger till alla idoler, tittare och medarbetare” skriver Malin Knave i ett sms.

”Få förunnat”

Lernström bekräftar att körschemat såg helt annorlunda ut under repetitionerna. Efter sändningen är han fortfarande tagen av överraskningen.

– Det var otroligt det som hände, det var ju jättekonstigt. Den typen av fokus är ju svårt när man är van att vara den som riktar snarare än riktas på, säger han till Aftonbladet.

Han berättar att han förstod att något var på väg att hända när Peter Jihde dök upp på scenen. För den rutinerade ”Idol”-programledaren var det dock svårt att släppa på den kontroll han vanligtvis har i programmet.

– Det stora var ju bara att försöka släppa det och bara ”okej, nu får jag bara haka på”.

Trots så många år i branchen och i ”Idol” har han har svårt att ta in att så många tycker att han är värd att hyllas.

– Värd och värd. Jag har gjort mitt jobb i tio år, och jag tycker att det är det finaste jag kan få göra. Jag har velat göra det här hela mitt liv och det är ju få förunnat att få jobba med det man drömt om, säger Pär Lernström.

Här kan du se hela hyllningen av Pär Lernstrom i ”Idol”.

Per Lernström i tårar av den totala överraskningen: ”Idols” tidigare vinnare hyllade honom med en sång.
Per Lernström i tårar av den totala överraskningen: ”Idols” tidigare vinnare hyllade honom med en sång.
Publisert:

LÄS VIDARE