Stjärnorna på slottet

Därför var Carola ”mild” mot Runar i ”Stjärnorna på slottet”: ”Har med rädsla att göra”

Berättar nu för Aftonbladet

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Carolas äktenskap med Runar Sögaard nämns bara kort i ”Stjärnorna på slottet”.

Nu berättar Carola att hon till och med i klippningen ville vara ännu mildare mot exmaken.

– Helt ärligt så har det med rädsla att göra, jag ville göra det mildare för att skydda mig själv, så att jag inte blir för attackerad, säger hon till Aftonbladet.

Carola Häggkvist, 55, har tidigare undvikit att prata om det omtalade äktenskapet med Runar Sögaard, 54, som hon skilde sig ifrån år 2000 och fick sonen Amadeus Sögaard, 23, med. Runar Sögaard sitter i dag i fängelse för bokföringsbrott och grovt skattebrott.

Under sin dag i SVT:s ”Stjärnorna på slottet” nämns det bara kort, när Carola som svar på en fråga säger att hon tappade bort sig själv som mest när hon gav bort sitt hjärta till ”han som jag gick och gifte mig med”.

När David Lagercrantz frågar henne om när hon förstod att äktenskapet var helt fel svarar Carola:

– Jag förstod det på bröllopsresan väldigt väl.

Men därefter går man i programmet snabbt vidare från samtalsämnet, och som tittare är det svårt att förstå om det är något mer om exet som är bortklippt.

Carola berättar i ”Stjärnorna på slottet”.

”Satte punkt efter uttalandet”

När Aftonbladet frågar Carola om det svarar hon att det klipptes väldigt snabbt mellan olika saker för att SVT ville få med så mycket som möjligt från alla bitar i hennes liv.

– Och det är ju omöjligt, så det hoppar ju mycket i programmet. Däremot satte jag punkt efter uttalandet om att jag märkte det på bröllopsresan vad gäller mitt ex. Det var till och med en passage där jag gjorde det mildare för mitt ex i klippningen. De hade lagt på dramatisk musik när de visade upp bilder på oss och då sa jag till och med att ”det här kanske blev lite väl betungande, ska vi inte ha en annan musik till” eller ta bort så att det inte blir för mycket. Och jag tog bort några bilder som inte var så fördelaktiga för honom. Så ja, jag gjorde det till och med mildare för honom.

Varför gjorde du det mildare för honom?

– Helt ärligt så har det med rädsla att göra, jag ville göra det mildare för att skydda mig själv, så att jag inte blir för attackerad. Jag valde i programmet att svara på den frågan om äktenskapet för att vara ärlig mot tittarna om att min intuitiva känsla redan från början var att det här nog inte var något för mig. Ändå gick jag in i det med allt jag hade. Men med facit i hand ska man lyssna på signalerna man får i början av en relation.

Carola och Runar gifte sig 1990 och skilde sig tio år senare.

”Infekterat så länge”

Hon har inget behov av att i media prata om vad som egentligen hände på bröllopsresan, och tänker heller inte göra det.

– Jag vill egentligen inte ha en massa onödig press på det här. Jag har alltid hela tiden velat att vi ska ha en fungerande och normal pappa-mamma-relation till vår son och en normal dialog. Jag har dock inte upplevt att det har gått. Och jag är inte intresserad av att blåsa upp det mer, det har varit infekterat så länge.

Det var när hon blev mamma som hon valde att lämna relationen, för sin sons skull.

– Den rena sanna kärleken som man har till sitt barn är så stark, och då blev svagheterna i vårt förhållande så tydligt. Så jag ville också för min sons skull bevara mitt hjärta. När han var några år gammal frågade han varför vi inte var tillsammans. Jag sa att jag ville ge honom två lyckliga hem istället för ett ledset hem.

”Det var ohållbart”

Hon övervägde dock att stanna kvar ändå, men vet i dag att hon tog rätt beslut.

– Jag började verkligen ifrågasätta olika saker hos mitt ex så pass mycket att det var ohållbart. Antingen skulle jag leva i den lögnen och vara tyst, eller så var jag tvungen att gå. Först tänkte jag hålla tyst. Men jag var så ung, och det blev ohållbart, jag var tvungen till slut och det är jag glad över i dag och jag vet att jag gjorde rätt.

Carola i ”Stjärnorna på slottet”.

Vill egentligen inte prata om det

När Aftonbladet pratar med Carola är hon tveksam till om hon överhuvudtaget ska prata om sitt ex, som hon tidigare har undvikit så länge. Men hon förstår att tittarna kommer att undra efter programmet.

– Jag har i många år backat när jag har fått de här frågorna. Bara sagt ”ingen kommentar”. Jag vill ju egentligen inte att det ska handla om det här, jag har inte lust att ens att nämna honom och ge honom den credden. Vi skilde oss för 22 år sedan. Och jag pratar inte mycket om det i programmet och SVT fick inte ur mig mycket mer än vad jag sa där.

Om programmet: ”Konfettibomb”

Hur upplevde du programmet själv när du såg det?

– Det var ungefär som en konfettibomb och ändå finns det ganska många fler att skjuta av. Jag har ju varit aktiv i så många decennier, så det gick ju snabbt i svängarna. Det blir aldrig riktigt hundra procent porträtterat som man är och som man upplever sig vara. Men det var väldigt fint att få medverka tillsammans med de andra profilerna och få höra deras kommentarer, det gjorde mig rörd.

Var det saker som inte kom fram från din karriär eller som klipptes bort som du verkligen hade velat ha med?

– Jo, men det tycker man ju alltid när man gör tv. Det har man väl lärt sig att släppa. Men ja, så är det alltid. Jag kan känna att den mer ”avspända och roliga Carola” inte kom med, men jag är så van vid att den sidan inte visas.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Grynet Molvig i stor intervju om ”Stjärnorna på slottet”: ”Tumultartat att se”

ÄMNEN I ARTIKELN

Stjärnorna på slottet

Carola Häggkvist

Runar Sögaard

Amadeus Sögaard