Oldsberg: Inte städat ordentligt på 15 år

Tog in städfirma för att röja upp inför nyår

NÖJE

Oldsberg prioriterar inte gärna att dammsuga, även om det händer ibland.
Det var 15 år sedan sist en rejäl storstädning ägde rum, fram till nu.
– Det finns ju en ordning i oordningen, säger Ingvar Oldsberg till Nöjesbladet.

Ingvar Oldsberg tyckte inte att hans gäster i Bingolottos nyårsprogram skulle sitta själva på hotell efter direktsändningen. Därför bjöd han med gästerna hem till ett nyårsfirande i sin stora lägenhet i centrala Göteborg. Bland dessa fanns bland annat hollywoodfrun Maria Montazami, hennes mamma Anita Westphal, bästisen Björn Hellberg, Gunhild Carling samt pianisten och imitatören Jörgen Mörnbäck.
En månad innan det var dags för firandet bestämde sig Oldsberg för att det var hög tid att låta lägenheten genomgå en ordentlig grovrengöring. Han hyrde därför in en städfirma som fram till firandet har jobbat stenhårt.
– Ja, det var en nödvändighet beroende på att jag ju inte är den här renlevnadsmänniskan i det avseendet att det är dammfritt överallt. Jag tänkte att det här går inte. Nu kommer det hit ett tjugotal personer, det ska vara mat och den här A-kocken som kommer ska göra anka och hummer. Här måste ju vara städat, säger Ingvar Oldsberg till Nöjesbladet.

Inte storstädat på 15 år

Enligt Oldsberg fick städfirman lägga ner ungefär 70 timmar på att få lägenheten ren igen. I grundrengöringen inte bara dammades, dammsögs och skurades det. Även tavlor hängdes upp och fönster putsades.
– Men det va ju ett projekt som jag visste att jag själv skulle ha benefit av för att någonstans måste ja ju städa.
Sist Ingvar Oldsberg gjorde en riktig storstädning var ett par år efter millenieskiftet.
– Det är nog en 10–15 år sedan skulle jag tro, säger han och fortsätter:
– Någon spontan dammsugning kan ju alltid inträffa men det är nog inte det som jag prioriterar förrän jag lägger märke till att nu måste vi göra något åt det för nu är det ’too much’.
Men hur kunde det se ut hemma hos dig, pratar vi berg?
– Nejdå, berg är det inte. Det finns ju en ordning i oordningen. Allting hänger väl inte perfekt i garderoberna, det är lite papperskorgar här och där.

Anlitade pianostämmare

Oldsberg poängterar att det inte endast var för att nyårsgästerna skulle anlända som han vidtog de extrema städåtgärderna.
– Men det blev ju en morot.
Han såg dock till att stämma om pianot eftersom att både Gunhild Carling och Jörgen Mörnbeck skulle komma.
– Det är ju ostämt sedan tio år tillbaka så jag fick tag i en pianostämmare från Boråstrakten som kom ner hit och la ner sex timmar.
Nästa steg i städprocessen är att låta bona golven.
Som kronan på verket har Oldsberg även fått ny inredningspryl i present av Montazami.
– Ja, snart har jag en ’tassel’ upphängd, säger han och skrattar.