Annica: TV4 uppmanar till nätmobbing

Ryter nu ifrån mot kanalen

NÖJE

Kommentarer om kön och skämt om sex har fått flera bachelordeltagare att reagera på TV4:as koncept ”Klara kommenterar”.
Nu sätter de ner foten och anklagar TV4 för att trigga nätmobbning.
– Jag tycker att det är fruktansvärt att TV4 som ska vara emot näthat och nätmobbning själva startar upp det här, säger deltagaren Annica Olsson till Nöjesbladet.

På Facebooksidan för tv-programmet ”Bachelor” finns, som varje vecka, ett klipp där den tidigare Bachelordeltagaren Klara Lind kommenterar veckans program.
I avsnittet där Sebastian Ljungberg har sina sista dejter med både Annica Olsson och Jennie Seling kan Klara inte hålla sig för skratt. Under Annicas dejt säger hon bland annat ”Men gud borsta håret Annica för i helvete, du behöver inte hålla på att skryta om ert samliv”.
Annica har reagerat på klippet och kommenterat ”Tack för stödet TV4! Nätmobbning på hög nivå..”

”Förstör programmet”

För Nöjesbladet berättar Annica att hon redan från början tyckt att segmentet ”Klara kommenterar” är en dålig idé.
– Det är en idiotisk idé. Jag tycker att det är väldigt dåligt av TV4 att stå bakom det här, säger hon till Nöjesbladet.
Kommentarerna till finalavsnittet blev droppen.
– Min familj ringde mig och var både upprörda och ledsna. Det är prat om kön och att ’det syns att ni har legat’. Jag tycker att det är lågt att visa det. Det förstör programmet som ska vara något fint och handla om kärlek. Men det blir bara ett skämt.
Enligt Annica uppmanar TV4 till nätmobbning genom konceptet.
– Jag tycker att det är fruktansvärt att TV4 som ska vara emot näthat och nätmobbning själva startar upp det här. Det triggar ju näthat. Det står jag för, fullt ut. Jag kommer under hela mitt liv att kämpa mot näthat, säger hon och fortsätter:
– Det är en så jobbig tid för oss efter programmet. Jag tycker inte att någon människa ska behöva utstå det här. Jag var inte med i det här för att bli utskrattad eller för att få det upptryckt i ansiktet.

”Obehaglig känsla”

Deltagaren Jennie anser också att konceptet uppmanar till näthat.
– Efter första avsnittet kände jag att det här känns inte bra någonstans. Jag fick en obehaglig känsla. Det är inte okej att man pratar om varandra på det här sättet, säger hon till Nöjesbladet.
Hon berättar också hur hon tagit kontakt med TV4 på mejl och framfört sina åsikter och meddelat att hon hoppas att de tänker över konceptet.
– Jag fick ett svar från den exekutiva producenten som skrev att det är synd att jag upplevt det på det sättet och att det inte var tanken med konceptet. Jag försökte ringa upp eftersom att jag kände att svaret inte var tillärcligt, men han ringde aldrig tillbaka.

”Delar inte bilden”

TV4 anser inte att de uppmanar till nätmobbning.
– Tråkigt att Annica upplever det så, men vi delar inte den bilden, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent för programmet.
I ”Klara kommenterar” säger hon bland annat ”Men gud borsta håret Annika för i helvete, du behöver inte hålla på att skryta om ert samliv”, är det okej?
– Klara uttrycker sig färgstarkt och med en humoristisk touch, det är det som gjort henne till en av de mest omtyckta bachelordeltagarna. Vi anser att hon i ”Klara kommenterar” håller sig inom ramar som är okej, även i repliken ifråga.
Enligt Jennie har hon mejlat dig och ska också ha bett om att få bli uppringd, något som inte ska ha skett?
– Jennie mailade mig i höstas med allmänna synpunkter på ”Klara kommenterar”. Jag svarade på det mailet. Efter det har vi inte haft kontakt.

ARTIKELN HANDLAR OM