Tony Irving hårda kritik - efter jurykaoset

Uppdaterad 2019-07-25 | Publicerad 2019-04-13

Tony Irving är inte nöjd med ”Let’s dance”-juryns agerande.

Nu riktar han hård kritik mot kollegorna.

– Det är mitt jobb att säga ifrån om något inte funkar, säger han till Nöjesbladet.

Efter förra veckans ”Let’s dance” riktade ordförande Tony Irving stark kritik mot sina jurykollegor och menade att deras omdömen påverkar tittarna att rösta ut fel personer.

– Vi hade ett möte tidigare i kväll där vi i juryn diskuterade mitt agerande efter förra veckans program för jag var irriterad. Ann var väldigt tydlig och förmedlade sin ståndpunkt till mig. Cecilia har förmedlat sin. Och jag har förmedlat min till dem.

– Som ordförande är det mitt jobb att säga ifrån om något inte funkar. Men nu har vi rett ut det och utifrån det så har vi jobbat vidare, säger Tony Irving till Nöjesbladet.

Men förvirringen hos tittarna fortsatte även denna vecka då Cecilia Lazar gav Magdalena Forsbergs dans 4 poäng medan Tony Irving gav samma dans 9 poäng.

”En Jury brukar normalt överlägga och fatta ett gemensamt beslut. Inte sitta och lyfta spadar med siffror som de inte verkar ha koll på!”, skriver en läsare på Nöjesbladets chatt.

”Hur kan Lazar få sitta kvar i juryn? Hon tycks ha som mål att tycka tvärt emot”, skriver en annan.

– Vissa stunder i kväll så gav vi väldigt drastiskt skillnad när det gäller poängen som i Magdalenas fall. Och jag kan säga så här. Cecilia får stå för den fyran själv. Det hade jag aldrig gett den dansen, säger Tony.

Irving: ”Katastrof”

Ivring tycker att Lazars poäng till Forsberg skaver.

– Hon sa själv att hon tittade på dansen och dömde utefter det tekniska, medan jag själv såg till helheten. Vi har frihet att tycka vad vi vill men jag är ändå lite förvånad att hon inte såg till helheten, säger han.

Irving menar att det finns en risk att värdiga vinnare ryker till förmån för publikfavoriter om inte juryn guidar tittarna att rösta i rätt riktning.

– Tittar man ut över det här dansgolvet så ser man att tjejerna vi har sopar golvet med alla manliga deltagare här. Det är tjejerna som ligger i toppen. Men hur kommer folket att rösta? För de älskar de här goa gubbarna. Vi har sett det år efter år.

– Det skulle inte förvåna mig alls om Thomas Ravelli hamnar i finalen. Jag tycker att det skulle vara katastrof för dansen när en icke kompetent dansare kommer till en final i, det som för mig först och främst är en danstävling, säger han.

”Publiken borde inte få rösta”

Han understryker att han är fullt medveten om att det även är ett underhållningsprogram där publiken röstar - något han är kluven till.

– Jag tycker inte att publiken borde få rösta, men det är ett koncept jag inte kan påverka. Som dansdomare irriterar det mig som sjutton och jag är väldigt rädd att det den här säsongen är tjejerna som ryker. Om vi börjar tappa de här duktiga tjejerna för att svenska folket inte har ryggrad att rösta på tjejerna är det katastrof.

Vem skulle rättvist ha fått lämna i kväll?

– Poängmässigt är det definitivt Thomas Ravelli.

Vem var bäst i kväll?

– Det var Magdalena Forsberg. För mig var det hon gjorde out standing.

Cecilia Lazar lämnade studion direkt efter sändningen.

ANNONS