Einárs kritik mot Malou efter tv-intervjun

Försvarar Greekazo: ”Det var fel”

Einár sågar Malou von Sivers efter den hårt kritiserade intervjun med Greekazo.

Rapparen hyllar sin kollegas svar på frågorna om knark och kriminalitet.

– Hela situationen och hur de gjorde det var fel, säger han.

Einár, 17, som egentligen heter Nils Grönberg, har följt debatten kring den kritiserade intervjun som Malou von Sivers gjorde med rapparen Alex Greekazo i ”Efter tio” i fredags.

Den 18-årige artisten gästade programmet för att prata om sin musik, istället fick han frågor om droger och kriminalitet. Malou von Sivers undrade bland annat om inte Greekazo romantiserade kokain och laglöst leverne i sina texter och bad honom om ett förslag på hur man ska lösa problemen i förorten.

Efteråt fick Malou hård kritik av tittare och i sociala medier. Upprörda röster påpekade att Einár, som rör sig i samma genre, nyligen gästat programmet men fått svara på mycket mildare frågor.

”Han kunde stå på sig”

När Aftonbladet träffar Einár på presskonferensen för Grammisgalan ifrågasätter han också programledarens intervju.

– Jag vet inte, jag vill inte kommentera så mycket och kritisera henne men jag tycker att det var fel gjort. Situationen blev fel, säger han.

Samtidigt vill han lyfta upp att kontexten skilde sig åt vid de olika intervjutillfällena.

– Sedan förstår jag också, jag skulle komma dit med min mamma för att temat var mamma-vecka. Greekazo skulle komma dit för att temat var droger. Han kunde också stå på sig, men hela situationen och hur de gjorde det var fel.

Är Grammisnominerad

Malou von Sivers har tidigare sagt till Aftonbladet att hon håller med om att intervjun med Greekazo blev obalanserad.

– Programmet bjuder in till samtal och olika perspektiv och i det här fallet håller jag med om att det blev obalans och att Greekazo kunde fått större utrymme att prata om sin musik. Jag hoppas han vill komma tillbaka och prata mer om det en annan gång.

Einár är Grammisnominerad i kategorierna årets artist, årets hiphop, årets låt och årets nykomling.

– Det känns skitbra, jag är stolt. Kul att vara nominerad i fyra kategorier, det är mäktigt. Priser betyder att det har varit värt allt jag har gått igenom. Nu står jag här liksom, säger han.

Grammisgalan hålls i Annexet i Stockholm den sjätte februari. Priser delas ut i totalt 21 kategorier.

Publisert:

LÄS VIDARE