Prinsparet bryter med Paolo Roberto

Prins Carl Philips och Sofias stiftelse har raderat tv-profilen från sin sajt – ”Inte i linje med värdegrunden”

Paolo Roberto har plockats bort från prinsparets sajt.

Enligt Svensk Dam har prins Carl Philip och Sofias stiftelse valt att bryta med tv-profilen efter att han erkänt köp av sex.

”Han har självmant berättat om händelserna vilka inte går i linje med stiftelsens verksamhet och värdegrund”, säger hovets presschef Margareta Thorgren i ett sms.

Paolo Roberto, 51, har tidigare varit en av frontfigurerna för prins Carl Philips, 41, och prinsessan Sofias, 35, stiftelse och dess arbete för ökad förståelse för personer med dyslexi.

Men efter att Paolo Roberto i fredags erkände att han köpt sex har stiftelsen plockat bort Robertos namn och bilder från sin sajt. Enligt Svensk Dam har prinsparet valt att bryta sitt samarbete med Paolo Roberto.

Tidigare lyftes en leende Paolo Roberto fram på bild på stiftelsens sajt. Svensk Dam har lagt upp en skärmdump från hur det tidigare såg ut på sajten där också ett citat från Paolo Roberto lyftes fram, där han berättar som sin kamp mot dyslexin:

”Visst fanns det många faktorer, men dyslexin var en stark bidragande orsak till att mitt liv började gå riktigt riktigt dåligt”, stod det då i ett citat från Roberto.

Men nu finns varken tv-profilens bild eller citatet kvar på stiftelsens sajt.

Hovet: ”Inte i linje med värdegrunden”

Aftonbladet har sökt prinsparet via hovets presschef Margareta Thorgren. Hon svarar via sms:

”Stiftelsen har valt att plocka bort Paolo Roberto ur kampanjmaterialet för dyslexialand. Han har självmant berättat om händelserna vilka inte går i linje med stiftelsens verksamhet och värdegrund.”

Paolo Robertos samarbete med stiftelsen sträcker sig tillbaka till 2017 då flera kända personer med dyslexi frontade kampanjen dyslexialand.

– Det här är en kampanj som vi gjorde 2017 så när det här uppdagades och han självmant valde att berätta om händelsen så blev det självklart at det inte går i linje med stiftelsens verksamhet och värdegrund. Så då valde vi att plocka bort honom ur kampanjmaterialet, säger Kim Waller, generalsekreterare för Prins Carl Philips och prinsessan Sofias stiftelse.

Var prinsparet med och fattade beslutet?

– Stiftelsen är en egen verksamhet så det är helt utifrån vår värdegrund och vårt arbete som som beslutet fattades.

Carl Philip och Sofia bryter med Paolo Roberto.
Carl Philip och Sofia bryter med Paolo Roberto.
Publisert:

LÄS VIDARE