Rocksångaren bryter upp – med Gud

”Jag har varit livrädd för att publicera detta”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Jonathan Steingard i det kristna bandet ”Hawk Nelson” bryter upp med gud.
Foto: Rick Diamond / GETTY
Jonathan Steingard i det kristna bandet ”Hawk Nelson” bryter upp med gud.

Efter lång tid är det över.

Rocksångaren Jonathan Steingard i det kristna bandet ”Hawk Nelson” kapar banden med den allsmäktige.

”Jag tror inte på Gud längre”, skriver han på Instagram.

Jonathan Steingard, 36, är sångare i det kristna kanadensiska bandet ”Hawk Nelson”. Under hela sitt liv har han varit troende, men nu är det slut. På Instagram skriver han att han inte längre tror på Gud.

”Jag har varit livrädd för att publicera detta ett tag, men det känns som det är dags för mig att vara ärlig. Jag hoppas att detta inte är slutet på konversationen, utan början. Jag hoppas att detta är uppmuntrande för människor som känner samma sak men är lika rädda för att prata om det, som jag”, skriver han.

”Jag upptäckte att jag inte längre tror på Gud”

Han har vuxit upp i ett kristet hem, varit pastorbarn och spelat och sjungit i ett kristet band under en längre tid. I Instagraminlägget utvecklar han sina tankar kring sin tro som nu är över.

”Jag upptäckte att jag inte längre tror på Gud. Jag har varit livrädd för att vara ärlig om detta offentligt under ganska lång tid på grund av allt som jag trodde att jag skulle förlora.”

Foto: TAMMIE ARROYO / TT NYHETSBYRÅN
”Hawk Nelson”.

”Jag vill vara transparent med er alla”

Enligt People har Steingard pratat med sina nära vänner om sina tvivel kring kristendomen. Han berättar också att han växt upp med den kristna tron och har helt enkelt anammat den.

”Jag vill vara transparent med er alla och också vara öppen för att mitt hjärta kan förändras i framtiden. Jag letar inte alls efter en debatt, bara en chans att dela min historia i hopp om att något bra kan komma från det. Jag älskar er alla”, skriver han på Instagram.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN