Dr Alban

Dr Alban om sin tuffa ekonomiska situation – har sökt bidrag

”Jag lever på sparade pengar”

Av: 

Rosanna Berg

NÖJE

Dr Alban saknar att stå på scenen.

Men det som har varit tuffast hittills för honom är ekonomin.

– Jag måste hela tiden på att tänka på att spara pengar, säger han.

I går fick Dr Alban, 61, äntligen uppträda igen när Lina Hedlund, 42, arrangerade ännu ett karantänsession hemma i sin trädgård.

– Den grejen var riktigt bra, och väldigt bra ordnat av Lina. Man har ju någonting att göra, man behöver stå på scen och göra det man är bra på tycker jag, säger han.

Lever på besparingar

I dag lever han på sina 90-talshits som ”Hello Africa” och ”Sing hallelujah”, och han är betydligt större i grannländerna och i länder som Ryssland och Tyskland, berättar han. I vanliga fall vid den här tiden på året brukar han vara ute och turnera på olika sommarfestivaler runt om i Europa.

– Jag har jobb i Sverige, men jag har mer jobb i Europa. Jag får bättre betalt i Europa, det är större länder, större sammanhang och större möjlighet till bättre betalt. Det är stora festivaler i Europa som jag skulle varit med i som blivit avblåsta, säger han.

Dr Alban.

Nu håller sig Dr Alban mest hemma, lämnar och hämtar barnen och träffar inte så mycket folk. Han säger att det är tufft ekonomiskt just nu.

– Jag lever på sparade pengar, och sen har jag sökt pengar hos tillväxtverket. Det måste alla artister göra.

Och det är just ekonomin som har varit den största prövningen för honom sedan pandemin bröt ut.

– Det tuffaste är att inte ha något jobb eller att inte ha några pengar. Jag måste hela tiden på att tänka på att spara pengar. ”Nu får inte jag göra eller köpa det här för jag har inget jobb”, säger han.

Succélåten om Tegnell släpps internationellt

Nyligen släppte han låten ”Hello Sverige, lyssna på Tegnell”, en ny tolkning av sin egen hit ”Tio små moppepojkar”. Den nya versionen som handlar om att lyssna på statsepidemiologen Anders Tegnells råd om att hålla avstånd och tvätta händerna har blivit en viral succé i Sverige. Nu avslöjar Dr Alban att en engelsk version med titeln ”All nations against covid-19” kommer att släppas inom kort. Han hoppas på att låten ska tas emot lika väl, och att den på något sätt ska kunna göra skillnad.

– Budskapet är viktigt, om man gör de här grejerna så blir det mindre smitta och mindre problem.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Sandro Cavazza om att lägga ner artistkarriären helt: ”Väldigt stor lättnad”

ÄMNEN I ARTIKELN

Dr Alban

Lina Hedlund