Joel Kinnamans film kan bli en av de sämsta

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

Recensenterna och fansen avskydde ”Suicide squad”.

Nu kan superhjältefilmen med svenske Joel Kinnaman i en av huvudrollerna, vinna en ”Razzie” som en av fjolårets sämsta filmer.

På tisdag avslöjas nomineringarna till årets Oscarsgala. Men redan nu har gänget bakom antipriset ”the Golden raspberry awards” släppt listan på vilka som kan ”prisas” som fjolårets absolut sämsta filmer.

Och sett till nomineringarna finns det lite blågula inslag. Den hårt kritiserade ”Suicide squad” där Joel Kinnaman, 37, hade en av huvudrollerna, är nominerad för årets sämsta manus. Även Kinnamans kollega Jared Leto kan få en statyett för sämsta manliga biroll, för sin tolkning av ärkeskurken ”Jokern”.

Regissören pudlar

Filmen gick varken hem hos fans eller kritiker, och nu erkänner också regissören David Ayer att han gjort saker och ting annorlunda om han fått chansen.

”Önskar jag hade en tidsmaskin. Jag hade gjort Jokern till filmens huvudskurk och försökt göra en mer grundlig historia. Jag får ta det bra och det dåliga från det här och lära av det”, ska regissören nyligen ha twittrat, enligt Vanity fair.

Inte superhjältarnas år

”Batman v Superman”, som ingår i samma filmserie som ”Suicide squad”, är en av de rullar med flest nomineringar, hela åtta stycken. Både Ben Affleck (Batman) och Henry Calvill (Superman) kan prisas som årets sämsta manliga skådespelare. Superhjälterullen kan även utses till årets sämsta film.

”Zoolander No. 2" toppar annars listan över flest nomineringar. Filmen med Ben Stiller i huvudrollen, har chans på hela nio ”Razzies”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Batman

Superman

Jared Leto