Körkortet tillbaka – då cruisar Kalle Moraeus

1 av 2 | Foto: Lillis Bengts
Kalle Moraeus ute och cruisar i Rättvik.
NÖJE

Kalle Moraeus blev av med körkortet efter en fortkörning tidigare i vår.

Nu har han fått det tillbaka – och kör raggarbil i Rättvik.

– Det går två kilometer i timmen, försäkrar Kalle Moraeus.

Kalle Moraeus, 53, togs på bar gärning av polisen när han körde 36 kilometer för fort på en 90-väg den 12 april i år. Den folkkäre musikern och tv-profilen blev av med körkortet på plats.

Spärrtiden sattes till två månader, vilket innebar att han inte skulle få ansöka om ett nytt förrän den 12 juni.

”Koncentrerad på körningen och körde för fort. Jag erkände på plats och det är bara att acceptera”, skrev Kalle Moraeus om den snabba åkturen och påföljden i ett sms till Nöjesbladet.

Körkortet tillbaka – cruisar i Rättvik

Men spärrtiden har löpt ut och körkortet är tillbaka – och Kalle Moraeus är återigen ute på vägarna. På måndagen sågs han köra omkring i en raggarbil på Classic Car Week i Rättvik, som enligt evenemangets hemsida är Sveriges största bilträff för familjen.

– Jag hänger på grannarna lite, säger han när Nöjesbladet når honom på telefon, men avböjer att kommentera cruisandet vidare.

Numera håller han ett makligt tempo i trafiken.

– Det går två kilometer i timmen, säger han.

När Kalle Moraeus blev av med körkortet, överklagade han straffet till Förvaltningsrätten och ville få återkallelsen nedkortad från två månader till en månad. Orsaken var att han behövde körkortet under inspelningarna av SVT-programmet ”Moraeus med mera”. Han skulle nämligen hämta Edward Blom i en Lamborghini.

Hur löste ni det?

– Jag skulle ha hämtat honom i en cykeltuktuk i stället, men det regnade så fruktansvärt så det blev inget av det heller, säger Kalle Moraeus.

Nyligen blev även det officiellt att årets säsong av ”Moraeus med mera” också blir den sista.

Hur har inspelningarna varit?

– Helt fantastiska, utan tvekan bästa omgången med ett makalöst uppbåd med musik och folk. Det är otroligt mycket bra musik i år!

ARTIKELN HANDLAR OM