Sommarpratarna 2017

Per Gessle var svårast att övertala till ”Sommar i P1”

Tackade till slut ja – en av årets sommarvärdar

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Den största fjädern i hatten: Per Gessle.

Popstjärnan är den som tackat nej till att sommarprata flest gånger av årets värdar.

– Men nu stod stjärnorna rätt, säger Bibi Rödöö, producent för ”Sommar i P1”.

54 av årets 58 sommarpratare är debutanter. Men producenten Bibi Rödöö vet vem hon är mest nöjd över att äntligen ha lyckats övertala.

Per Gessle, säger hon utan att tveka.

Rödöö har producerat ”Sommar i P1” sedan 1997, men hur många gånger som Per Gessle, 58, fått frågan att vara med vill hon inte ens spekulera i.

– Det är lite luddigt det där, för det är väl lite då och då och han har varit med länge så det var säkert före min tid också. Men det finns olika anledningar till varför folk inte tycker att det passar eller de känner sig stressade eller vad det kan bero på. Men nu stod stjärnorna rätt.

Vad är det med just Per Gessle som gör att du velat få med honom så många gånger?

– Jo, men hur många låtar har han inte skrivit som vi kan? Jag älskar att få fram de här personerna som varit med länge. Det finns flera här som man känner att: ”Va? har de aldrig gjort ’Sommar’?” med tanke på hur länge de varit med och allt de har gjort. Gullan Bornemark till exempel, vilken underbar kvinna.

Tackade nej: ”Hade inget att säga”

Men Bornemark tillhör de som faktiskt tackat nej till att delta tidigare. Hon blev tillfrågad redan två gånger på 50-talet under programmets första två år.

– Men då hade jag inget att säga, säger hon och skrattar.

Även Sven Melander, 69, tackade nej till att sommarprata första gången han fick frågan. Det var för 35 år sen.

– Det hade varit ett av mina favoritprogram, men sen så plötsligt skulle allting bli lite samhällstillvänt.Det kom in en massa nävertroll och människor som folk säger ”det är en intressant människa” men att man är en intressant människa behöver ju inte betyda att man har nåt intressant att säga. Så då tackade jag nej.

Men bloggprofilen och pensionerade sömmerskan Dagny Carlsson tackade ja direkt. Med sina 105 år är hon inte bara årets utan den äldsta sommarprataren någonsin.

– Ja, jag hoppar på det mesta. Det är inte roligt att sitta hemma och uggla själv. Och så kände jag mig lite smickrad så klart, att få vara med i så här fina sammanhang, säger hon.

De fyra som sommarpratat tidigare är Stina Ekblad, 63, Janne Josefsson, 64, Johan von Schreeb, 56, och Johannes Anyuru, 38.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sven Melander: ”En talkshow i tv är rena forntiden”

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommarpratarna 2017

Sommar i P1

Per Gessle

Sven Melander

Johan von Schreeb

Karin Laserow

Dagny Carlsson