Fansens ilska efter Kim Kardashians bild på sonen

Foto: Chris Pizzello / TT / NTB Scanpix
Kim Kardashian.
NÖJE

På Facebookbilden sitter sonen Saint framvänd i bilbarnstolen.

Nu kritiseras Kim Kardashian av fansen.

”Blir arg av föräldrar som inte bryr sig om barnens säkerhet”

Efter att i helgen ha lagt upp en bild på ettårige sonen Saint West kritiseras Kim Kardashian, 36, i kommentarerna. Sonen sitter nämligen framvänd i bilstolen.

”Den där ungen skulle vara säkrare i en bakvänd stol! Informera dig!”, skriver en ilsken följare.

”Jag blir så arg av föräldrar som inte bryr sig om sina barns säkerhet!”, meddelar en annan medan en tredje försöker informera om farorna:

”Han måste sitta bakvänd. En ettåring kan drabbas av inre halshuggning, vilket nästan alltid är dödligt, bara genom att nacken rör sig en halv centimeter fel i en olycka. Snälla låt dina barn sitta bakvända tills de är större”.

Lagändring i Kalifornien

Reaktionerna kommer efter Kaliforniens lagändring gällande bilsäkerhet som trädde i kraft vid årsskiftet. Då höjdes nämligen åldersgränsen för barn som sitter i framåtvända bilbarnstolar från ett års ålder till två. Samma lag gäller även i New Jersey, Louisiana, New York och Texas, där bilbarnstol är ett krav även i kommunaltrafiken. I Sverige rekommenderas barn sitta bakåtvända upp till fyra års ålder.

Medan kritikerna är många finns dock de som försvarar realitystjärnan.

”En mammas instinkter är alltid rätt. Oroa er för era egna barn och låt henne dela en bild av sin vackra pojke!”, skriver en följare.

Andra använder sarkasm som taktik:

”Tänka sig vad många experter det finns vad gäller bilsäkerhet, det hade jag ingen aning om!”

ARTIKELN HANDLAR OM