Johannes Brost

Johannes Brost klar för Let's Dance

Skrällen – populära skådespelaren klar för dansprogrammet

avAgnes Aronsson

1 av 3

Vilken skräll!

Johannes Brost avslöjas som den sjunde deltagaren av årets ”Let’s Dance”.

– Det är skräckblandad förtjusning, säger han till Nyhetsmorgon.

Skådespelaren Johannes Brost, 70, blir den sjunde deltagaren i årets upplaga av ”Let’s Dance”, vilket bekräftades i ”Nyhetsmorgon” i TV4 under morgonen.

I programmet avslöjar han sin största fördel, och att han ser Anja Pärson som sin svåraste konkurrent.

– Anja är ju tävlingsmänniska. Jag har lätt för att fokusera, där tror jag att jag är bra. Men det har nog Anja också, säger han.

Det är inte första gången han blir tillfrågad om att delta i ”Let’s Dance”.

– Jag har fått några förfrågningar genom åren, men inte haft tid. Men nu tänkte jag att jag tar tag i det här, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

Han får sedan frågan om han har dansat mycket tidigare.

– Jag har spelat August Strindbergs ”Dödsdansen” och där dansade jag till jag föll ihop så det är nog likadant här, skämtar han.

”Rederiet”-skådisen medverkade i ”Stjärnorna på slottet” i SVT förra året, och kommer nu dansa i TV4 under våren. 2013 tilldelades han en guldbagge för bästa manliga huvudroll i filmen ”Avalon”.

Flera stornamn klara

De som tidigare bekräftats klara för programmet är Army of Lovers-artisten Dominika Peczynski, skådespelaren och artisten Thorsten Flinck, alpinstjärnan Anja Pärson, konstnären och radioprofilen Stina Wollter, tv-snickaren Anders Öfvergård och radioprofilen Ellen Bergström. Det har även ryktats om att Samir Badran är en av årets deltagare, vilket inte har bekräftats av TV4.

”Let’s dance” leds av Tilde de Paula Eby och David Hellenius, och har säsongspremiär i mars.

ARTIKELN HANDLAR OM