Artist polisanmäld för sexuellt ofredande – sparkas från bandet

För kvinnans huvud mot sitt skrev – mot hennes vilja

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

Artisten greppar tag i en ung kvinnas huvud – och trycker det mot sitt skrev.

Händelsen – som väcker starka reaktioner på sociala medier – har anmälts till polisen.

– Helt plötsligt tar han aggressivt tag i mitt hår och huvud, trycker aggressivt mot sitt skrev och släpper inte, säger Malin Andersson, 18.

Nu avslutar bandet allt samarbete med bandmedlemmen.

Ett populärt svenskt band uppträdde under lördagen på en nattklubb i västra Sverige.

I en video, som sprids viralt, kan man se hur en av bandmedlemmarna tar grepp om en ung kvinnas huvud och pressar sitt kön mot hennes ansikte. Händelsen äger rum mitt under ett uppträdande.

Starka reaktioner

Reaktionerna i kommentarsfältet är starka.

”Man har inga speciella rättigheter till andras kroppar bara för att man är kändis”, skriver en användare.

”Sådär beter man sig bara inte”, skriver en annan.

Bandet har även fått flera starka reaktioner på sin officiella Facebook-sida.

”Klippet gör mig illamående. Man tänker på om det skulle varit en själv, ens bästa kompis, eller lillasyster som han rycker tag i håret på och trycker ner mot sitt skrev. Det hela är bara vidrigt”, skriver en användare.

Händelsen är polisanmäld och rubriceras som ofredande, alternativt sexuellt ofredande.

Polisen kommer att höra vittnen och undersöka om det finns en misstänkt som ska delges misstanke, förklarar förundersökningsledaren.

Malin Andersson, 18, berättar för Nöjesbladet om händelseförloppet.

– Vi står långt fram och vid sidan. Närmast staketet. Då kommer artisten fram och dansar nära oss, vilket vi till en början tycker är helt okej. För då står han på scenen och sjunger till oss. Helt plötsligt tar han aggressivt tag i mitt hår och huvud, trycker aggressivt mot sitt skrev och släpper inte. Jag som är fruktansvärt håröm försökte dra bakåt, men det gick inte, säger hon.

Andersson förklarar att när artisten väl släppte så gick han tillbaka till sitt artisteri som om ingenting hade hänt.

– Jag gick därifrån, men så kom mina kompisar efteråt och sa att en vakt hade sett det och att de fick det på film. Jag gick tillbaka till vakten som tillkallade chefen som ordnade att vi fick träffa bandet så att artisten kunde be om ursäkt. Men det skötte han inte så bra, säger hon.

Hon konstaterar att hon inte hade polisanmält ifall hon hade fått en anständig förklaring. Andersson berättar att artisten i fråga sa att han ”fick feeling” och att adrenalinet kickade in. Han drog också jämförelser med att han gick in i något som motsvarar en filmroll, fast på scen.

– Det var en halvdan ursäkt och då ville jag polisanmäla. Just nu vill jag aldrig mer lyssna på något mer som bandet gör. Det känns inte bra ens när jag hör deras namn. Jag känner mig så besviken, säger hon.

När reaktionerna var så starka på sociala medier tänkte Malin inledningsvis att hon hade gjort en för stor sak av händelsen.

– Nu inser jag att jag inte hade kunnat göra detta på något annat sätt. Sådant här måste uppmärksammas. Det måste få ett slut och det går inte att blunda för sådant här. Jag har fått många positiva kommentarer, men det är tyvärr de negativa som man kommer ihåg, säger hon.

Enligt SVT Nyheter avslutar bokningsagenten sitt samarbete med gruppen i fråga.

På sin Facebooksida uppger bandet att de avslutat allt samarbete med den aktuelle bandmedlemmen. De kallar handlingen helt oacceptabel och säger att den strider mot bandets värderingar. De ber, i inlägget på Facebook, om ursäkt till den berörda kvinnan.

Nöjesbladet söker artisten.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN