Peter Siepen fyller 60: ”Min målbild är att dö frisk”

I dag fyller kändis-dj:n och programledaren Peter Siepen 60 år.

Han är helt fri från åldersnoja och visar ofta och gärna upp sin vältränade kropp.

– Jag ser många jämnåriga som är i ett uruselt skick.

Tv-profilen och mediekändisen Peter Siepen får ändå betraktas som en udda egen fågel i landet lagom. Det är precis vad han vill göra, bidra till att öka mångfalden och trumma ut rätten att få se ut som man vill och vara sig själv.

I dag fyller denne evigt unge man 60 år, vilket är svårt att tro. Inte minst tack vare att han fyller sina sociala medier med träningsuppdateringar där han ständigt står i bar överkropp och visar sitt ”sexpack”.

– Jag är helt fri från åldersnoja, både mentalt och fysiskt. Nojar man så blir det nog en bidragande orsak till att man åldras. Mitt fundament är en sund livsstil. Jag försöker inte självmedicinera med rus och droger utan med träning.

– Jag ser många jämnåriga som är i ett uruselt skick. Visst, man kan ha fått sjukdomar, men ofta är det självförvållat för att man inte har brytt sig. Jag har till exempel valt att inte dricka alkohol. Min målbild är inte att leva så länge som möjligt utan att dö frisk.

Peter Siepen är aktiv på sociala medier
Peter Siepen är aktiv på sociala medier

Sparkades på grund av ”drogproblem”

Förutom en sund livsstil så är det just stilen som sticker ut när man tänker på Peter Siepen.

– När jag var i 20-årsåldern bestämde jag mig för att jag skulle klä mig extremt och annorlunda och inte som alla andra. Från att ha klätt mig ganska basic i t-shirt och jeans så blev det blommiga kavajer och rosa hatt. Det var ett medvetet val att vara annorlunda.

Peter Siepens extravaganta klädstil gav honom ett jobb som programledare på kultförklarade tv-kanalen ZTV på 90-talet.

– Det var en direkt följd av att jag hade en egen stil, jag var en klassisk wannabe. Jag ville synas och höras. Sedan hamnade jag på TV4 och blev resereporter på ”När & Fjärran”.

Peter Siepen 2022
Peter Siepen 2022

Ett jobb som han behöll i fem år innan han hastigt och mindre lustigt fick sparken.

– Jag håller på och skriver min självbiografi och har gjort lite efterforskningar om det. Jag fick tydligen sparken från TV4 på grund av mina ”drogproblem”. Jag drogade ingenting och drack inte ens. Men anledningen var nog att jag var på en TV4-fest på Vildmarkshotellet på Kolmården och det dröjde inte många minuter innan jag stod i enbart kalsonger som jag hade klätt med hårigt tigertyg, säger han och fortsätter:

– Det var absolut tråkigt. Det handlade också om hur man behandlar människor som en förbrukningsvara. Jag ringde upp den exekutive producenten och sa att det var respektlöst och att det var på sin plats att tacka för den tid som varit och kanske ge mig en blomma.

Peter Siepen på premiären av filmen "Guardians of the galaxy" 2014
Peter Siepen på premiären av filmen "Guardians of the galaxy" 2014

Om att vara pappa: ”Magiskt”

Peter Siepen var länge den evige ungkarlen med ett kringflackande liv som DJ. När han var 50 år hittade han dock kärleken via en dejtingsida i stylisten Anna Siepen, 44.

– Det var en kompis till mig som skapade en profil på en dejtingsida. Jag skrev att jag var 37 år i min profil för att hamna i ett fack där det fanns yngre tilltänkta tjejer med den fysiska förutsättningen att kunna skaffa barn. Tanken att bli pappa någon gång i livet hade funnits i bakhuvudet ganska länge.

Nu har du dottern Rio och sonen Enzo, hur upplever du livet som småbarnspappa?

– Det är magiskt. Visst är det mycket vardag, men ibland får jag ett euforiskt lyckorus och jag undrar om det är en drömvärld jag lever i. Jag känner att jag är lyckligt lottad och supertacksam för att det har blivit så här.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN