Avslöjar: Artisten Hanna Hedlund klar för ”Let’s dance” i TV4

Väljer att skjuta på studierna till socionom

Redan i december kunde Aftonbladet avslöja att Carola Häggkvist uppges vara klar för ”Let’s dance”.

Nu kan vi också berätta att artisten Hanna Hedlund ska snöra på sig dansskorna i vår.

”Det hade varit underbart att få dansa sig genom pandemin”, skriver hon i ett sms.

Jessica Wahlgren, Hanna Hedlund och Pernilla Wahlgren 2020.
Jessica Wahlgren, Hanna Hedlund och Pernilla Wahlgren 2020.

I slutet av mars är det premiär för årets omgång av ”Let’s dance” och TV4 brukar avslöja deltagarna löpande innan alla samlas och presenteras under en pressträff.

Redan för några veckor sedan kunde Aftonbladet avslöja att Carola Häggkvist enligt uppgifter ska snöra på sig dansskorna i vår. Hon har länge varit ett drömnamn för TV4 och ska äntligen ha tackat ja och den hon tävlar med är Tobias Karlsson.

– Åh vad jag ska träna i jul, så kan jag säga, sa en hemlighetsfull Carola Häggkvist i Mix Megapol efter avslöjandet.

Ska bli socionom

Nu kan Aftonbladet också berätta att artisten Hanna Hedlund uppges vara klar för ”Let’s dance”. Hon blev nyligen antagen till Socionomprogrammet på Stockholms Universitet men har nu valt att skjuta på studierna.

”Jag vet vad jag ska bli när jag blir stor. Jag kom in! Vilken glädje! Jag kommer inte hinna börja plugga heltid i vår då jag fått ett väldigt roligt projekt i knät men när jag tröttnar på underhållning vet ni var ni hittar mig”, skriver Hanna Hedlund i ett inlägg på Instagram.

TV4: Modiga

Aftonbladet har haft sms-kontakt med Hanna Hedlund om hennes eventuella medverkan.

”Haha, ja det hade varit underbart att få dansa sig genom pandemin. Men jag har absolut inga kommentarer att ge i nuläget”, skriver hon i ett sms.

TV4 har också kommenterat uppgifterna.

”Vi presenterar årets spännande och modiga Let’s dance-deltagare längre fram”, skriver Fia Fång som är exekutiv producent.

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund på nypremiär på Hamburger Börs i Stockholm för Ola Salos show ”It takes a fool to remain sane” 2019.
Martin Stenmarck och Hanna Hedlund på nypremiär på Hamburger Börs i Stockholm för Ola Salos show ”It takes a fool to remain sane” 2019.

Då är premiären

Hanna Hedlund har tävlat i Melodifestivalen tre gånger, senast 2013 med artistkollegorna Jenny Silver och Pernilla Wahlgren. Hon har även medverkat i program som ”Singing Bee”, ”Talang”, ”Körslaget” och ”Finaste familjen”. Privat är Hanna Hedlund gift med artisten Martin Stenmarck och tillsammans har de tre barn. Hon är syster till sångerskan Lina Hedlund. 

Förra året kunde Aftonbladet avslöja sex av elva deltagare i ”Let’s Dance”, däribland Mikael ”Soldoktorn” Sandström, Penny Parnevik och Bathina Philipson samt John Lundvik som vann alltsammans. 

Sedan tidigare är det klart att Petra Mede och David Lindgren tar över som programledare efter Tilde de Paula Ebys och David Hellenius avhopp förra året. 

”Let’s dance” har premiär lördagen den 20 mars.

Publisert:

LÄS VIDARE