Leif GW Perssons attack mot Bingo Rimér: ”Kopplas ihop med honom är otänkbart”

Berättar för Aftonbladet om orsaken till tavelbråket ● Rimérs svar

Publicerad:
Leif GW Persson.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Leif GW Persson.

NÖJE

Leif GW Persson berättar nu sin sida av tavelbråket med Bingo Rimér.

Han vill inte på något vis förknippas med Bingo Rimér som person, som han kallar för ”landets mest kända porrfotograf”.

– Att jag skulle kopplas ihop med honom är fullkomligt otänkbart för mig, säger han till Aftonbladet.

Det var under måndagen som Aftonbladet skrev om att tv-profilen och kriminalprofessorn Leif GW Persson, 75, kräver att en tavla föreställande hans ansikte på en tusenlapp som fotografen Bingo Rimér, 45, har skapat ska förstöras.

Nu säger Leif GW Persson att det för honom i grund och botten inte handlar om själva tavlan.

– För mig handlar det om att jag inte till något pris vill bli ihopkopplad med Bingo Rimér som person. Jag skiter i den där tavlan, säger han till Aftonbladet.

”Porrfotograf”

Han kallar också Bingo Rimér för ”landets mest kända porrfotograf”.

– Han har försörjt sig på att förvandla halva mänskligheten, det vill säga kvinnor, till någon slags konsumtionsvaror. Att jag skulle kopplas ihop med honom är fullkomligt otänkbart för mig.

Foto: MAGNUS SANDBERG
Bingo Rimér.

Leif GW Persson säger att han på omvägar fick veta om tavlan som Bingo Rimér skulle auktionera i Musikhjälpen, och att han då skrev till honom.

– Jag skrev ett brev till honom och sa att det här är ett intrång i min upphovsrätt och att jag inte är med på det, att jag inte vill det här. Då lovade han mig att om jag inte vill så lägger vi ner det här. De mejlen har jag sparat. Men det gjorde han inte, utan han gör precis tvärtom istället.

– Det här är nämligen hans födkrok sedan många år tillbaka, han använder Musikhjälpen som något slags kommersiellt instrument och när de har fått sin tavla som auktioneras ut, då säljer han kopior i varierande storlekar och de pengarna har jag svårt att se att de hamnar hos Musikhjälpen.

Ska skänka eventuellt skadestånd

Kriminalprofessorn avser inte att ”hjälpa Bingo Rimér och det han står för”.

– Om han nu fortsätter med det här och det kommer att resultera i ett skadestånd för mitt tillkommande då, då kommer jag naturligtvis att ge skadeståndet oavkortat till välgörande ändamål. Det är ingenting som jag kommer att använda för egen räkning. Jag har sedan flera år tillbaka gett mycket stora belopp till olika välgörande ändamål och mycket har varit för att hjälpa utsatta barn och kvinnor.

Bingo Rimérs svar: Delar inte samma syn

Foto: Juristhuset
Bingo Rimérs advokat Mark Safaryan på advokatfirman Juristhuset.

Aftonbladet har sökt Bingo Rimér, som hänvisar till sin advokat Mark Safaryan. Han säger i en kommentar till Aftonbladet:

– Bingo Rimér bestrider de krav som riktats mot honom från Leif GW Persson. Kravet saknar grund och vi har inte sett något material som tillnärmelsevis utvecklar någon form av juridiskt resonemang kring kravets rättsliga grund. Beträffande de anklagelser som Leif GW Persson riktar mot Bingo Rimérs person ser jag ingen anledning att kommentera. Det som kan sägas är att vi har respekt för Leif GW Persson, men vi delar inte hans verklighetsuppfattning om Bingo Rimér.

Foto: Bingo Rimér
Bingo Rimér skriver på Instagram att han mejlade Leif GW Persson om tavlan, som var en hyllning till honom.
Publicerad:

LÄS VIDARE