Utmaningen för tv-bönderna: Brev från killar

Av:  TT

I årets "Bonde söker fru" söker två kvinnliga bönder kärleken – och nu uppmanar Linda Lindorff alla brevskrivarkillar att skärpa sig.

– Av någon anledning så skriver killar väldigt korta brev, säger programledaren.

Nu är det klart vilka lantbrukare som ska försöka hitta någon att dela livet på gården med i årets upplaga av "Bonde söker fru". Och som vanligt smygstartar säsongen med en presentation av deltagarna för att locka potentiella beundrare.

I det nya gänget finns två tjejer: Greta Berglund, 27 år från Kärrbo, och Jenny Pettersson, 31, från Väddö. Två är många kvinnor i sammanhanget, eftersom man inte brukar höra av så många kvinnliga sökande till programmet, berättar Linda Lindorff.

– Det kan ju vara för att det är färre kvinnliga bönder generellt i Sverige. Men varje år vi har tjejer med tycker jag att det är extra spännande och jag undrar vilka killar som ska våga skriva till de här tjejerna, säger hon.

" Fantastiska tjejer"

Men att få killar att anstränga sig och skriva ett vettigt brev brukar vara en utmaning.

– Av någon anledning så skriver killar väldigt korta brev, typ "här är jag, jag heter Fredrik, jag är 27 år, jag tycker du är söt", säger Linda Lindorff och skrattar.

– Man vill ha lite mer för att få veta vem det är som är intresserad. Vi har två helt fantastiska tjejer och jag skulle vilja att killarna som skriver anstränger sig och förstår hur fantastiska de här tjejerna är, fortsätter hon.

Har sex barn

Lindorff tycker att man har hittat en bra blandning av bönder i år. Vissa av dem har ingen erfarenhet av kärlek och förhållanden alls. Andra, som 63-årige Pär Eric "Peja" Nilsson, har desto mera, berättar hon.

– Han har sex barn och var ihop med sin tidigare kvinna i 26 år. Det är kul att Peja med all sin livserfarenhet och allt han varit med om har tagit mod till sig för att ge sig ut igen. Han har så mycket liv kvar, så mycket lust och längtan. Så varför ska han gå ensam på gården resten av livet?

"Bonde söker fru – casting 2021" sänds i TV4 den 8 april.

Publisert:

LÄS VIDARE