Carola slår tillbaka mot Runars bok

Har vägrat läsa: ”Väljer att inte ta del av hans texter”

Redan innan Runar Sögaards självbiografi finns i butikerna slår Carola Häggkvist tillbaka.

I ett mejl till Aftonbladet skriver hennes presskontakt att artisten valt att inte läsa det han skrivit:

”Av djupt personliga skäl då tiden med honom gjort och fortfarande gör tillräckligt med stor skada”, skriver Carolas presskontakt.

På måndag släpps Runar Sögaards självbiografi ”Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem” och den uppmärksammade föreläsaren och före detta pastorn har berättat för Aftonbladet att han i boken skriver om varför han valde att skilja sig från Carola Häggkvist år 2000 efter tio års äktenskap.

Men redan nu, innan boken finns tillgänglig i butikerna, väljer Carola att gå till motattack mot sin exmake. Runar säger att han sett till att skicka det han skrivit om Carola till sin exfru, men i ett mejl till Aftonbladet skriver hennes presskontakt att hon inte har läst.

”Carola har inte själv tagit del av någon text eller innehåll ur boken”, skriver Carolas presskontakt i mejlet.

Sångerskan befinner sig utomlands för att fira höstlovet tillsammans med sin dotter och har valt att inte själv kommentera boken. Enligt presskontakten har Carola valt att inte läsa någon del av Runar Sögaards bok: ”av djupt personliga skäl då tiden med honom gjort och fortfarande gör tillräckligt med stor skada”.

Vidare skriver Carolas presskontakt att artisten ”inte vill vara med och promotera hans bok som han profiterar sig på genom lägsta möjliga nivå”.

Carola hotar med advokat

Till Aftonbladet har Runar Sögaard sagt om sin bok och att han låtit Carola läsa kapitlen om henne:

– Nånstans finns Sanningen. Det får man aldrig glömma. Och det har ju inte kommit några invändningar, av det enkla skäl att det inte finns något att invända mot. För det jag skriver är fakta. Det kan givetvis kännas jobbigt för berörda personer, men sanningen svider ibland. Så länge det är sanningen så är det okej.

I januari förra året dömdes Runar Sögaard till fängelse för bland annat bokföringsbrott, en dom som nu är överklagad och väntas tas upp i hovrätten nästa år. Varken Runar eller hans huvudvittne kunde medverka under tingsrättsförhandlingarna som därmed baserade den fällande domen på åklagarens framställan. Därför är Runar nu övertygad om att hovrätten kommer omvandla fängelsestraffet till dagsböter.

Men i mejlet från Carolas team tas även brottsmisstankarna upp och artisten vill varna för samröre med sin exmake. Carola Häggkvist utesluter inte att hon framöver kan komma att koppla in sin advokat:

”Vid eventuella framtida kommentarer gällande ärendet kommer Carolas advokat eller ombud att föra talan”, skriver Carolas presskontakt i mejlet.

Runar Sögaard hälsar via sin agent att han inte vill kommentera mejlet från Carolas team.

Carola Häggkvist.
Carola Häggkvist.
Runar Sögaard.
Runar Sögaard.

<div data-tipser-pid="5f91a4f38d60a300016918e9" data-tipser-view="compact"></div>

Publisert:

LÄS VIDARE