Kate Middleton stämmer tidning efter nakenbilderna

Kungahuset kräver tidnignen på miljonbelopp efter kränkningen

1 av 2 | Foto: Indranil Mukherjee / AP TT NYHETSBYR ÅN
Prins William och Kate Middleton.

avLinn Elmervik

NÖJE

Kate Middleton, 35, fotades topless på stranden i Frankrike.

Nu kräver hertiginnan och maken prins William, 34, tidningen som publicerade bilderna på 14 miljoner kronor.

I går började rättegången.

Det var den franska tidningen Closer som publicerade strandbilderna på en topless Kate Middleton 2012. Fotona fick det brittiska hovet att gå i taket.

Prins William och hertiginnan av Cambridge stämmer tidningen i fråga - och vill ha 14 miljoner kronor. Rättegången började i Paris i tisdags, skriver CNN.

– I september 2012 trodde jag och min fru att vi kunde åka till Frankrike några dagar till en avskild villa som ägs av en familjemedlem och njuta av att vara i fred. Det sätt dessa fotografier togs på var chockerande eftersom de gör kränker vår intregiret, säger prins William via sin advokat Jean Veil.

”Visar dem i ett positivt ljus”

Paul-Albert Iweins, som representerar Closer, menar att bilderna inte inkräktar på kungaparets intregritet, utan snarare visar dem i ”ett positivt ljus”.

Kungahuset fördömde fotona redan 2012.

– Händelsen påminner om de värsta överträdelserna pressen och paparazzis gjorde medan prinsessan Diana levde, och ännu mer upprörande för hertigen och hertiginnan eftersom det är så, sa en talesperson för brittiska hovet kort efter publiceringen.

Rättegången väntas avslutas den 4 juli.

ARTIKELN HANDLAR OM