Amanda Schulman

Hannah och Amanda kritiseras för kosttillskott

Hätsk debatt mellan profilerna: ”Oseriöst dyrt piller”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Amanda Schulmans och Hannah Widells kosttillskott för kvinnor skapar hätsk debatt.

Nu ansluter sig tv-profilen Sanna Lundell till de kritiska rösterna.

”Jag ogillar att ni gör stora pengar på vin. Och nu på ett oseriöst alldeles för dyrt piller”, skriver hon på sin blogg.

Det stormar kring Hannah Widell, 42, och Amanda Schulman, 36. Medieentreprenörerna och poddsystrarna lanserade nyligen kosttillskottet ”Hers”, en tablett innehållandes bland annat kakao och bidrottninggelé som ska fylla ”den aktivt medvetna kvinnans behov”.

På kort tid har produkten kritiserats av flera hälsobloggare och näringsexperter som kallat den verkningslös och onödig. I en krönika i Expressen beskrev tv-profilen Jenny Strömstedt, 44, förpackningarna som ”små burkar som mer liknar godiset man köper på knallemarknaden med etiketten Bakispiller”.

Amanda Schulman svarade på anklagelserna på Instagram:

”Kosttillskott för män är det ingen som säger något om, till exempel allt proteinpulver för att bygga muskler, men nu när det finns ett kosttillskott för bara oss kvinnor så ska det såklart hackas på. Inte bara av män, utan också av kvinnor”, skriver hon.

”Måste lära er att ta kritik”

Nu ger sig även programledaren Sanna Lundell, 38, in i debatten, och riktar skarp kritik mot duon och de som stöttat dem i sociala medier.

”Till Hannah och Amanda samt deras fans vill jag säga följande: Nej det är inte kvinnohat, avundsjuka eller missunnsamhet som ligger bakom kritiken mot er produkt. Det är sunt kritiskt tänkande som har väckt debatten”, skriver hon.

Hon fortsätter:

”Jag gillar många av era fantastiska och inspirerande idéer. Men jag ogillar att ni gör stora pengar på vin. Och nu på ett oseriöst alldeles för dyrt piller. För pengar tjänar ni. Stora pengar. Och det unnar jag er. Men inte när de tjänas in på tveksamma sätt. Och ni måste lära er att ta kritik. Ni måste lära er, samt era lyssnare/följare/fans att tänka kritiskt. Vi går ett mycket mycket farligt samhällsklimat till mötes annars”.

Säljer vin och böcker

Hannah Widell och Amanda Schulman driver produktionsbolaget Perfect Day som bland annat ligger bakom poddarna ”Fredagspodden med Hannah & Amanda” och ”Alex & Sigges podcast”. Duon säljer också vin, romaner, kokböcker, presentboxar och har ett eget klädmärke.

Nöjesbladet har sökt Sanna Lundell och Hannah & Amanda.

ANNONS

MORS DAG-BUKETTEN MED CHOKLAD! Beställ i god tid hos Interflora här.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

Så mycket tjänar kändisbloggarna
Publisert:

LÄS VIDARE

Så rika är Schulman-klanen

ÄMNEN I ARTIKELN

Amanda Schulman

Sanna Lundell

Hannah Widell

Jenny Strömstedt

Kosttillskott