Kristin, 32, är äggdonator: ”Jag kan ha 20 barn”

Deltar nu i ”Allt för Sverige”

Taxichaufför, nanny, producent. Och äggdonator.

Det är jobb som Kristin Lancione, aktuell som en av deltagarna i ”Allt för Sverige”, ägnat sig åt.

– Sist jag donerade fick jag 20 000 dollar för en operation, säger hon till Nöjesbladet.

Kristin Lancione, 32, från Los Angeles är en av årets deltagare i tv-programmet ”Allt för Sverige”. Med en norsk mamma och en halvsvensk pappa har hon nu bestämt sig för att ta reda på mer om Sverige. Hittills är hon väldigt förtjust.

– Det är så vackert. Det är så grönt. Jag saknar ord. Jag är så imponerad. Jag älskar det, säger hon till Nöjesbladet.

Förutom att hon arbetat som Uberchaufför har Kristin försörjt sig på att jobba som nanny samt har producerat en tv-serie om livet kring att passa rika barn.

– En dag i mitt nannyjobb kunde innebära att åka till en privat strandklubb. Det är väldigt dyrt att vara medlem där. Jag brukade köra familjens lyxiga bilar. Vi gick ut och åt på ’Beverly Hills hotel’ och sedan gick vi och fick naglarna fixade efteråt, säger hon och fortsätter:

– En dag när jag körde runt i min bil tänkte jag att mitt liv är så annorlunda. Under dagen är jag med de här barnen i en rik familj. Jag gjorde allt med dem i den rika världen. Sedan kom föräldrarna hem och jag åkte hem till min lilla lägenhet som inte var lyxig allt. Jag tänkte att jag levde ett dubbelliv.

Kan ha 20 barn

När hon flyttade till Los Angeles och gick i college hade hon inget jobb. Däremot försörjde hon sig genom att sälja sina ägg.

– Vi kallar det donera. Men du säljer dina ägg för pengar. Jag började göra det hos en doktor och de fortsatte ringa mig och erbjöd mig mer pengar. Tillslut var det så lukrativt att jag nästan inte behövde ett riktigt jobb.

Äggen används av personer som väljer att göra en provrörsbefruktning för att få barn. Enligt Kristinas beräkningar kan hon ha ungefär tjugo barn världen över.

– Jag vet ingen exakt summa. Jag vet bara att jag donerat ägg tillräckligt många gånger att tjugo är ett möjligt nummer. I Amerika är det väldigt privat. Jag får inga foton eller uppdateringar. Jag vet inte ens om äggen jag donerat faktiskt blivit till barn.

Tänker du någonsin på dina eventuella barn?

– Nej. När jag gör ingreppet så känns det väldig bra att kunna hjälpa någon annan. De är inte mina barn. Jag känner inget band till dem.

”Kan kännas som mensvärk”

Enligt Kristina finns det en gräns på hur många gånger du kan donera dina ägg. Hon har själv gjort det 13 gånger.

– Jag kan inte fortsätta göra det hela mitt liv. Jag har nått maxantalet och nu är jag för gammal. Men sist jag donerade fick jag 20 000 dollar för en operation.

20 000 dollar är ungefär 174 000 svenska kronor. Ingreppet görs under narkos och tar ungefär en kvart.

– Jag har vänner som har gjort det som beskriver det som ’den värsta smärtan i deras liv’. Men för min del har det inte varit smärtsamt. Det finns vissa gånger jag gått ut och ätit lunch direkt efteråt. Det kan kännas lite som att du har mensvärk, säger hon.

”Allt för Sverige” har premiär på SVT1 söndag den 22 oktober klockan 20:00.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN