Let’s Dance 2017

Läkare stoppar Flinck från ”Let's Dance”

TV4: ”Vi vill inte äventyra våra deltagares hälsa”

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Det blir ingen rumba för Thorsten Flinck.

Anledningen till att han inte kommer delta i Let’s Dance är att han kuggat den obligatoriska hälsoundersökningen.

– Antingen får man klartecken eller så får man det inte och tyvärr i Thorstens fall, säger Tanja Tabrizian Selfors, presskontakt för programmet.

Skådespelaren Thorsten Flinck skulle ha deltagit i årets säsong av Let’s Dance. Men enligt TV4 kan han nu inte längre vara med på grund av hälsoskäl och de jobbar på att hitta en ersättare.

Anders ”Arga snickaren” Öfvergård som också är en av årets deltagare berättar för Nöjesbladet att alla deltagare som är med i programmet måste genomgå en hälsoundersökning för att se så att kroppen orkar med tävlingen.

– Det är en grundlig undersökning i flera steg. Först går du och tar ditt EKG där du får cykla medan de mäter. Sedan tar du blodprover för att kolla dina blodvärden och levervärden. Till sist träffar du en läkare när alla värden är sammanställda. De vill helt enkelt kolla om du kommer att klara av att delta. För det är ju väldigt mycket träning, säger han.

Kuggade hälsoundersökningen

Enligt Öfvergård har alla deltagare blivit meddelade av TV4 om att Flincks avhopp beror på att han kuggades i hälsoundersökningen.

– Jag vet att han har gjort undersökningen. Alla deltagare fick ett mejl om att Thorsten inte kan vara med på grund av att han inte klarat hälsoundersökningen. Jag vet ju däremot inte vad det var som gjorde att han kuggade undersökningen. Men någonting är det ju och därför kan han nu inte vara med.

Han poängterar också att han tycket att det är olyckligt att undersökningen inte gjorts tidigare.

– Thorsten har ju redan hunnit börja träna och har ställt in sig på att vara med. Jag tycker synd om honom, säger han.

”Har varit ledsna”

Från TV4 bekräftar man att Flick inte klarat hälsoundersökningen som utförs av läkare och att de andra deltagarna har underrättats om situationen via både mejl och sms.

– Så är det. Let’s Dance är ett väldigt fysiskt krävande program och vi vill inte äventyra våra deltagares hälsa, säger Tanja Tabrizian Selfors, presskontakt för programmet och fortsätter:

– Antingen får man klartecken eller så får man det inte och tyvärr i Thorstens fall. Vi har varit ledsna i dag och tycker att det är tråkigt och hade såklart gärna velat att han kan vara med.

Har du själv pratat med Thorsten Flinck?

– Ja, jag uppfattade att han var ledsen över att inte vara med och jag vet att han sett fram emot det här mycket.

”Ingen lätt grej”

Jurymedlemmen Tony Irving intygar att det är mycket fysiskt krävande att delta i ”Let’s Dance”.

– Det är ingen lätt grej. Sedan är det som med vilken träning som helst. Om du börjar träna och inte har tränat någonting på många år så utsätter du din kropp för fara.

Nöjesbladet har sökt Thorsten Flinck.

ANNONS EXTERN LÄNK

Julklappstips! Zlatans nya bok "Adrenalina" släpps snart – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Skandalerna i Let’s dance: ”Folk har sex överallt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s Dance 2017

TV4

Let’s dance

Thorsten Flinck

Tanja Tabrizian Selfors

Tony Irving