Fredrik Backmans fina gest efter attentatet

1 av 2 | Foto: Facebook
Författaren Fredrik Backman ger bort barnböcker efter attentatet på Drottninggatan.
NÖJE

Succéförfattaren Fredrik Backman väljer att stötta stockholmare efter attentatet – med gratis barnböcker.

Efter dådet på Drottninggatan i Stockholm på fredagseftermiddagen har många stockholmare hjälpt varandra, och kondoleanser har strömmat in från hela världen. Nu har även Fredrik Backman – författaren till succéboken ”En man som heter Ove” – valt att dra sitt strå till stacken.

I ett uppmärksammat Facebookinlägg lovar han gratis barnböcker till alla som känner att de behöver det.

”Om någon av er är i centrala Stockholm idag så kan ni gå in på Akademibokhandeln Odenplan och köpa valfri barnbok, så betalar jag den”, skriver författaren.

Kan bli en repris

Backman berättar om hur viktiga böcker var för honom under hans barndom. Bland annat beskriver författaren hur ”Bröderna Lejonhjärta” hjälpte honom att hantera hans farfars bortgång, och hur ”Harry Potter”-serien hjälper hans egna barn idag.

Därför har han valt att lämna sitt kort i kassan hos Akademibokhandeln på Odenplan i Stockholm idag. Den som väljer en barnbok från hyllan och visar Fredrik Backmans Facebookinlägg får boken helt gratis.

”Det förändrar inte världen, jag vet det, men det är kanske...något”, skriver Backman, och fortsätter:

”Jag förstår givetvis att Odenplan inte är det första stället alla åker till idag, men eftersom bokhandeln där håller öppet och eftersom jag har mitt kontor i närheten känns det naturligt att börja där. Om det går bra gör vi samma sak imorgon.”