Revanschen – Rickard Olsson i mål i Vasaloppet

Programledaren körde loppet utan SVT

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:
Rickard Olsson fortsätter med traditionen – utan SVT.
Foto: Natanael Johansson
Rickard Olsson fortsätter med traditionen – utan SVT.

SVT sa tack och hej. Rickard Olsson blev förbannad.

Nu har tv-profilen ändå gått i mål i Vasaloppet 2017, helt enligt tradition – men för en annan mediakanal.

Programledaren Rickard Olsson, 50, känns bland annat igen från tv-program som ”Vem vet mest” och ”Bingolotto”.

Han har också gjort tradition av att låta SVT-tittarna följa honom då han åker Vasaloppet en gång om året, för att rapportera om loppet och prata med människor.

De 90 kilometrarna har SVT-profilen tidigare gjort ihop med trogna tittare, som brukar komma fram året om för att prata om hans årliga insats på skidor.

Olsson: ”Tog det personligt”

Men inför Vasaloppet 2017 sa SVT nej tack, utan att ge en tydlig anledning. Rickard Olsson fick reda på det relativt sent och hade ingen förklaring att själv ge undrande tittare.

Det gjorde programledaren både arg och besviken.

– Det är ingen mänsklig rättighet att åka Vasaloppet för SVT. Men om man ska göra något nytt tycker jag att jag har rätt att få veta det … Förlåt behöver de inte säga, men jag tog det personligt att jag inte ens ansågs vara värd att få reda på varför jag inte fick fortsätta, säger Olsson i en tidigare intervju med Nöjesbladet.

SVT meddelade snart att de skulle ersätta Rickard Olsson med Brita Zackari.

Men Olsson gav inte upp. Loppet skulle åkas även i år. Helst ihop med en publik. Denna söndag har tv-profilen därför kört Vasaloppet för radiokanalen Mix Megapol, som har sänt rapporter och visat hans skidäventyr via videoklipp på instagram.

Strax före klockan 20 på söndagskvällen hade Rickard Olsson både gått i mål och hunnit plocka fram mobilen. På instagram visade han att han hade avverkat de 90 kilometrarna på snön i Mora, med en bild från spåret och texten: ”90 km ”.

Publicerad:

LÄS VIDARE