Ändrade planer för ”Musikhjälpen 2020”

Måste flytta från offentlig plats

Publicerad:
Uppdaterad:
Musikhjälpen 2019.
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Musikhjälpen 2019.

NÖJE

Musikhjälpen 2020 skulle hållas på Stora torget i Norrköping.

Men på grund av coronasituationen behöver produktionen tänka om helt.

– För att garantera säkerheten för såväl medverkande som personal ser vi att det mest ansvarsfulla är att flytta Musikhjälpen från en offentlig miljö, säger SVT:s projektledare Karl-Johan Paulsson.

Musikhjälpen 2020 skulle enligt planerna placerat sin glasbur på Stora torget i Norrköping. Men nu meddelar produktionen i ett pressmeddelande att de inte kommer att kunna sända från torget enligt de nya lokala restriktionerna.

– För att garantera säkerheten för såväl medverkande som personal ser vi att det mest ansvarsfulla är att flytta Musikhjälpen från en offentlig miljö. Vi hoppas kunna komma tillbaka till Norrköping i framtiden, säger SVT:s projektledare Karl-Johan Paulsson.

Letar efter stora lokaler

Årets tema är ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Nu letar projektledarna för fullt efter en större typ av lokal som fungerar för en tv-och radioproduktion och med kort resväg för alla inblandad personal, även för artister och andra som ska gästa programmet. Men sändningen kommer att bli av på ett eller annat sätt.

– Ett år som detta behöver vi alla något hoppingivande att samlas kring, det behovet är större än en fysisk plats. Musikhjälpens budskap och engagemang finns överallt och vi kommer göra allt vi kan för att få med hela Sverige och spegla de fantastiska initiativ som finns runtom oss i tv, radio och på digitala plattformar, säger Sveriges Radios projektledare Simon Rosenqvist.

Musikhjälpen 2020 kommer att sändas 14-20 december.

Publicerad:

LÄS VIDARE