Skidskytten bytte spår – berättar om tuffa studierna

Fredrik Lindström pluggar i ”Mästarnas mästare”: ”Väldigt mycket att lära sig”

Skidskyttet är inte längre i fokus för den förre OS-hjälten Fredrik Lindström.

I ”Mästarnas mästare” åker mängder med tung kurslitteraturen fram vid ledig tid.

– Människokroppen är komplex, säger läkarstudenten Fredrik Lindström.

Efter den framgångsrika skidskyttekarriären, där stafettguldet från OS 2018 sticker ut, lade Fredrik Lindström, 31, gevär och skidor på hyllan 2019. I fjol satte han sig i skolbänken för att börja plugga till läkare vid Umeå universitet.

– Det har nog funnits med ganska länge. Jag tyckte om skolan och hade bra betyg med mig från gymnasietiden och tänkte att jag skulle plugga efter karriären. Sedan gick skidskyttet så bra och jag såg inte möjligheten att kombinera något sådant, säger han.

Lagom till att den tredje terminen skulle dra igång fick han ett samtal från SVT, som akut behövde en ersättare i ”Mästarnas mästare”, som frågade om han kunde hoppa in. Studierna innebar att han inte kunde vara med i den första gruppen.

– Jag fick lämna lite önskemål. För mig passade det mycket bättre att vara med i grupp två. Där fick jag ha lite input med tanke på skolan. Det fanns några obligatoriska moment som jag gärna ville vara med på när grupp ett var på plats. En sådan anpassning fick det bli, men det gick att lösa säger han.

Fredrik Lindström blixtinkallades till årets säsong av ”Mästarnas mästare”.
Fredrik Lindström blixtinkallades till årets säsong av ”Mästarnas mästare”.
Fredrik Lindström under inspelningen av ”Mästarnas mästare”
Fredrik Lindström under inspelningen av ”Mästarnas mästare”

Läste mellan inspelningarna

Fredrik Lindström låg inte på latsidan i Mästarhuset under inspelningen. Flera rejält tjocka böcker hade han med sig för att plugga de få timmar det inte var inspelning.

– Det är väldigt mycket att lära sig, men är man intresserad och kan plocka fram lite disciplin, då går det bra. Jag trivs bra med studielivet också.

Nu har han inlett termin tre och det är hög studietakt som gäller.

– Man är egentligen bara i början, men det går fort framåt, säger han.

Han tror att idrottskarriären kan vara en bra grund för läkarstudierna, men vad han vill inrikta sig på i yrket har han inte bestämt ännu.

– Jag blir nog inte bli någon spjutspetspecialist, hellre kan jag lite om mycket. Jag har absolut inte klart för mig vad det blir i slutändan. Det är en bit kvar innan jag behöver bestämma mig, säger Fredrik Lindström.

Fredrik Lindström under den aktiva karriären.
Fredrik Lindström under den aktiva karriären.
Publisert:

LÄS VIDARE