Magnus Hedman och Karin Ahl har separerat

Nu berättar han själv om den stormiga tiden

Karin Ahl och Magnus Hedman.
Karin Ahl och Magnus Hedman.

Aftonbladet kan berätta att Magnus Hedman och sambon Karin Ahl har gått skilda vägar.

Den före detta fotbollsprofilen menar att uppbrottet till stor del beror på honom.

– Jag skulle säga att för oss beroendemänniskor så är förhållanden en jävligt svår bit.

Före detta fotbollsprofilen Magnus Hedman, 48, har tidigare haft tuffa år med drogmissbruk och en uppslitande skilsmässa från exfrun Magdalena Graaf. Idag är han fri från sitt missbruk och de senaste åren har han levt i en relation med flickvännen Karin Ahl, 34, som han träffade via en gemensam vän 2015.

Nu kan Aftonbladet berätta att förhållandet är över.

– Ja, det stämmer att det är slut. Det är trist, men det var ett tag sedan, säger Magnus Hedman.

Vad var det som hände?

– Det är jättetråkigt, det är en superbra tjej, men vi fick det inte att fungera. Det har varit stormigt med tanke på hur jag har levt tidigare. Hon var med mig under mina tuffa år och även under mitt tillfrisknande. Symbiosen rubbas väldigt enkelt när man är van vid en typ av förhållande och så blir det något annat. Jag skulle säga att för oss beroendemänniskor så är förhållanden en jävligt svår bit. Det är en supertjej, men det var det valet vi landade i till slut.

Hade ni gjort många försök att rädda förhållandet?

– Ja, vi hade försökt mycket. Samtidigt är jag tacksam för att hon var med så länge som hon var.

Hur är er relation idag?

– Den är bra, vi är absolut inte ovänner. Man har vuxit en del som människa, man behöver inte bråka bara för att man lämnar varandra. Det är så att jag har jobbat mycket med mig själv och det går i vågor och saker och ting faller inte alltid på plats. Jag skulle faktiskt säga att den största anledningen till att det har tagit slut är jag, säger Magnus Hedman och fortsätter:

– Det är 44 års invanda beteenden. Alla mina förhållanden har varit mycket kaos och svart eller vitt. Det har varit slut och så har vi blivit tillsammans igen. Det handlar om den inre delen och den tar tid att bygga upp, egenvärdet och självkänslan. Det leder till bekräftelsebehov, man blir känslig för saker, men så är det.

Magnus Hedman.
Magnus Hedman.

Försöker du hjälpa dig själv eller går du i någon form av terapi?

– Jag går 12-stegsprogrammet och jobbar med mig själv, i stort sett på daglig basis. Det räckte inte med att sluta med droger och att dricka, det stora tillfrisknandet ligger i att växa själv så att jag inte behöver ta droger, men det tar tid. Det jag ser på de flesta som går det här 12-stegsprogrammet är hur svårt vi har med relationer.

Hur är kärleksstatusen idag?

– Jag är singel och kommer nog vara det ett tag. Man vet aldrig vad som händer. Jag mår jävligt bra och tycker livet är rättvist, man får det man förtjänar.

– Men nu har jag varit singel ett tag och jag måste säga att jag är mer en relationsmänniska än singelmänniska. Jag är en sällskapssjuk jäkel. Samtidigt är det nog bra att få lite egentid och försöka växa på egen hand.

Tinder är ingenting för dig?

– Jag var faktiskt med där ett tag, men det var helt galet. Det var alldeles för ytligt och det var inte min grej. Jag är gammalmodig, om jag ska träffa någon så ska det vara fysiskt. Dessutom är Tinder också beroendeframkallande, folk sitter och svajpar kväll ut och kväll in.

Aftonbladet har varit i kontakt med Karin Ahl som avböjer att kommentera uppbrottet.

Publisert:

LÄS VIDARE