Peter LeMarcs vädjan efter hustruns kamp: Covid är på riktigt!

Artistens fru Monika Asplén hamnade på iva: ”Hennes tillstånd var kritiskt”

Peter LeMarcs fru hamnade på intensiven, efter att de båda fått covid.

Nu uppmanar sångaren alla att ta viruset på allvar.

– Snälla, undvik att samlas i större grupper, undvik att resa, hindra smittspridningen! skriver han i sina sociala medier.

Peter LeMarcs fru hamnade på Iva.
Peter LeMarcs fru hamnade på Iva.

För snart en månad sedan testades Peter LeMarc, 62, och hans fru, Monika Asplén, 65, positivt för covid-19. Nu uppmanar han sina följare att ta viruset på allvar, efter att hustrun blivit allvarligt sjuk.

”Hon fick hög feber och mycket svårt att andas, så för tolv dagar sedan blev det ambulans in till SÖS. Först en covid-avdelning, men snart hamnade hon på Iva”, skriver han på bland annat Instagram.

”Det var verkligen touch and go, hon kämpade för sitt liv. Hon blev nedsövd och hamnade i respirator.”

Han skriver att hon förts till Norrtälje på grund av platsbrist på Södersjukhuset.

”Lång vandring tillbaka”

”Hennes tillstånd var kritiskt. I förrgår togs intubationen bort, hon väcktes efter sex dagars nedsövning. Jag har nu pratat i telefon med henne flera gånger. Hon är mycket svag, men det känns hoppfullt.”

Peter LeMarc tackar personalen på sjukhuset, som han skriver har varit fantastisk.

”Det kommer naturligtvis bli en mycket lång vandring tillbaka, både mentalt och fysiskt och det dröjer såklart ännu ett bra tag innan hon kan komma hem igen. Men det är bara att kämpa.”

Artisten vädjar också till sina följare att undvika att samlas i större grupper och att resa.

Peter LeMarc.
Peter LeMarc.

Klarade sig bättre

”Covid är på riktigt! Du kan DÖ av det! Snälla, undvik att samlas i större grupper, undvik att resa, hindra smittspridningen!”

I inlägget skriver Peter LeMarc att han och hustrun blivit sjuka trots att de varit försiktiga och använt både handsprit och munskydd.

”Jag klarade mig hyggligt undan, lite subfebril och hostig, men är bra nu, om än mycket trött”, skriver han.

Peter LeMarc har i tidigare intervjuer med Aftonbladet berättat om sin cancer, och hustruns insjuknande i samma sjukdom för sju år sedan.

– Ja, hur reagerar man? Som man reagerar. När vi fick beskedet kände jag också någon slags isande ångest. En isbit efter ryggraden. Och känslan av att ”det är inte sant”. Kan vi backa bandet och ta det här igen? sade han till Aftonbladet om hustruns cancerbesked 2014.

Aftonbladet har sökt Peter LeMarc.

A post shared by Peter LeMarc (@peter_lemarc)
Publisert:

LÄS VIDARE