Kardashians ord om Marilyn Monroe-klänningsskandalen

Efter att Kim Kardashian bar Marilyn Monroes klänning har kritiken haglat.

Stjärnan som har undvikit att svara på kritiken kommenterar nu för första gången saken i tv-showen Today.

– Jag ville verkligen bära klänningen. Det var verkligen viktigt för mig, säger hon.

Kim Kardashian bar Marilyn Monroes berömda happy birthday-klänning på årets MET-gala. Efteråt rasade experter och människor runt om i världen över att hon använt ett så historiskt plagg.

Efteråt har det cirkulerat bilder på klänningen, som uppvisar tydliga skador som ska ha uppkommit efter att stjärnan bar den.

Kardashian har valt att inte kommentera kritiken. Under tisdagen på tv-showen Today, kommer klänningen på tal.

Hon får frågan om alla rykten om klänningens skador är sanna.

– Nej, Ripley och jag jobbade tillsammans väldigt bra. De som satte på mig klänningen hade handskar. Sen hade jag den på i kanske 3–4 minuter.

Kim Kardashian i Marilyn Monroes klänning på MET-galan. Här med pojkvännen Pete Davidson.
Kim Kardashian i Marilyn Monroes klänning på MET-galan. Här med pojkvännen Pete Davidson.

Hon fortsätter:

– Jag respekterar Marilyn Monroe och jag förstår hur mycket klänningen betyder för amerikansk historia. Med det amerikanska temat så tänkte jag, vad är mer amerikanskt än Marilyn Monroe som sjunger happy birthday för presidenten.

Programledaren byter snabbt riktning och ber reality-stjärnan berätta om hennes viktnedgång inför att komma i klänningen.

– Jag såg på det som en roll och jag ville verkligen bära klänningen. Det var verkligen viktigt för mig, säger Kardashian.

Hon fortsätter med att motsätta sig att klädvalet ska ha påverkat hennes hälsa negativt, då hon veckorna innan gick på en strikt diet.

– Det lärde mig faktiskt mycket om min livsstil och hälsa. Efter detta har jag fortsatt äta hälsosamt och har gått ner tio kilo nu. Jag försöker inte att gå ner mer i vikt men jag har mer energi än någonsin.

Marilyn Monroe i klänningen 1962.
Marilyn Monroe i klänningen 1962.
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE