"Bröderna" möts i "Let's dance"-finalen

Av:  Sofia Sundström/TT

Eric Saade och Filip Dikmen gör upp i finalen av TV4:s ”Let's dance” – men någon konkurrens dem emellan finns inte, menar de.

– Eric har varit som en storebror, säger Filip Dikmen.

På lördag kväll står det klart vilken av årets dansande kändisar som vinner ”Let's dance” och därmed tilldelas glassko-statyetten.

Finalisterna Eric Saade och Filip Dikmen dansar tre danser var: två som de redan har framfört i tidigare program och ett nytt shownummer. Eric Saade ser fram emot den sista, mer experimentella delen.

– Vi får äntligen använda det bästa av Katja (Lujan Engelholm) och det bästa av mig – att göra ett eget nummer rent kreativt, med egen ljus och musik. Vi satsar på att göra ”Let's dance” bästa nummer genom tiderna, säger Eric Saade.

Filip Dikmen och hans danspartner Linn Hegdal kommer att sikta in sig på en show av det lite mer allvarliga slaget.

– Det börjar lite mer djupt och sårbart för att visa min resa, den har varit väldigt tuff. Men sedan slutar det med ett högt tempo och hög energi. Det har varit högt och lågt, men det har slutat väldigt fint, säger han.

Dansar till tolvslaget

Eric Saade och Filip Dikmen träffades första gången när de medverkade i tv-programmet ”Secret song”, och under ”Let's dance”-tiden har en vänskap vuxit fram.

– Jag älskar att det är just Filip som vi möter, jag har verkligen hittat en brorsa i honom. Det kändes så naturligt att det skulle bli så här, och jag skulle bli exakt lika glad om Filip skulle lyfta den där glasskon som om vi skulle göra det, säger Eric Saade.

TT: Vad blir den största utmaningen?

– Att det är tre danser. Vi har dansat till tolv på natten varje dag den här veckan, och är helt slut. Att leverera lördag kväll när man dansar till tolv varje dag blir det tuffaste, säger Eric Saade.

Filip Dikmen är inne på samma spår.

– Förra gången vi dansade jive var jag helt förstörd. Nu ska vi göra en tango innan och ett shownummer efter. Det så är mycket kondition som krävs och så många steg att hålla koll på, säger han.

Röjig efterfest

Nu ser båda fram emot att slippa öva in nya koreografier. Men innan de släpper danslivet helt väntar först finalen och sedan en efterfest med produktionen.

– Det kommer att vara den första lördagskvällen där vi inte behöver tänka på att gå upp och dansa tidigt söndag morgon. Jag tror att vi kan hamna exakt var som helst lördag natt, jag vet inte om vi kommer hem förrän måndag morgon, säger Eric Saade.

– Jag, Erik, Linn och Katja har lovat varandra att hålla kontakten. Visserligen kommer jag att sakna dansen, men mest kommer jag att sakna dem, säger Filip Dikmen.

Publisert: