Britney Spears fri från sin pappa Jamie – efter 13 års förmyndarskap

Domaren har tagit sitt beslut

Tiden då Britney Spears är under Jamie Spears förmyndarskap är över.

Domaren beslutade i natt att Britney Spears är fri från sin pappa efter 13 år.

Beslutet togs under förhandlingar i rätten av domaren Brenda Penny i Los Angeles.

Britney Spears, 39, pappa Jamie Spears, 69, har stängts av som förmyndare av hennes egendom, skriver CNN.

Han måste nu lämna in räkenskapsböckerna som är kopplade till förmyndarskapet, skriver TMZ.

En auktoriserad revisor, John Zabel, har utsetts av domstolen som tillfälliga förmyndare av Britney Spears egendom fram till den 31 december.

Ytterligare en förhandling i rätten ska hållas, möjligen i slutet av året, för att överväga om Britney Spears helt ska bli av med att leva under ett förmyndarskap. Exakt datum är inte fastställt, skriver CNN.

Britney Spears advokat Mathew Rosengart ska i rätten under onsdagen ha kallat Jamie Spears för en ”elak och giftig man”.

– Hon vill ha honom ute ur sitt liv i dag snarare än en kvardröjande och giftig närvaro av honom. Britney förtjänar att vakna i morgon utan sin pappa som sin förmyndare, säger Mathew Rosengart enligt CNN.

Britney Spears själv förhördes inte i rätten.

Ville bli av med både pappan och förmyndarskap

Inför onsdagens förhandlingar ville Britney Spears att hennes pappa med omedelbar verkan skulle sluta vara hennes förmyndare, och att en tillfällig förmyndare skulle tillsättas för att sedan avveckla hela förmyndarskapet under hösten.

Jamie Spears meddelade även han den 7 september att han ger upp förmyndarskapet, men inte när han planerade att avgå.

Talade i rätten för första gången i somras

I somras fick världen för första gången höra Britney Spears i rätten berätta i ett känslosamt tal om hur förmyndarskapet har påverkat henne.

– Det har gått 13 år nu och det räcker. Jag vill bli hörd. Jag har hållit det inom mig så länge, det är inte bra för mitt hjärta. Jag har varit så arg och gråtit varje dag, sa hon då.

Britney Spears sa också att hon inte berättat sin historia offentligt förrän nu är för att hon har varit rädd för att bli hånad.

– Jag har ljugit och sagt till världen att jag är okej och att jag är glad. Det är en lögn, förnekelse. Jag har varit i chock, och jag är traumatiserad.

Dessutom sa hon att förmyndarskapet hindrat henne ifrån att gifta sig och ta bort sin spiral för att kunna skaffa barn, och att hon har behandlats med läkemedlet litium mot sin vilja.

– Jag har inte gjort något för att förtjäna att bli behandlad så här. Det är inte okej att tvinga mig till att göra någonting jag inte vill göra.

Jamie Spears och Britney Spears.
Jamie Spears och Britney Spears.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN