Fler svenska kvinnor berättar om övergrepp

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnan: ”Han tar min hand och tvingar ner den i sina kalsonger”

1 av 3 | Foto: SOFIA NAHRINGBAUER
Miriam Bryant.

Molly Sandén, Amy Diamond och Isabella Löwengrip.

Svenska kända kvinnor fortsätter att berätta om sexuella övergrepp de utsatts för under hashtagen #metoo.

”Jag försöker putta bort honom men då tar han istället min hand och tvingar ner den i sina kalsonger”, skriver Molly Sandén på Instagram.

Alexandra Rapaport, Carina Berg, Anja Pärson och Titti Schultz har redan delat med sig av sina historier.

I nätkampanjen #metoo fortsätter svenska kända kvinnor att berätta om när de utsatts för sexuella trakasserier – och kräver att män börjar ta sitt ansvar.

Artisten Molly Sandén är en av dem.

”Ett av mina allra första gig. En av mina allra första fyllor. Vi sitter å kollar film i turnébussen efter konserten och han ser till att fylla på mitt glas med vin tills hela boxen är tom. ”Du är väl inte en sån där tråkig eller? Vi firar ju” säger han. En bit in i filmen tar han plötsligt ett hårt grepp om min nacke, vrider mitt huvud och trycker in tungan i munnen på mig samtidigt som han tar på mig”, skriver hon på Instagram.

”Trycker mig mot sin snopp”

Miriam Bryant berättar om en kväll utanför ett disco i högstadiet. Plötsligt byter hennes killkompis tonläge.

”Han tar tag i mitt ansikte och trycker mej mot sin snopp och jag skakar på huvudet, NEJ säger jag. ”Kom igen, sug av mig”.

Musikkollegan Amy Diamond delar med sig av några av de gånger då hon utsatts för kränkande kommentarer.

”Stått framför ett helt gäng musiker, gubbar i 50-års åldern, när kapellmästaren sagt till mig ”Ska du ha ett eget omklädningsrum eller ska du byta om inne hos mig som vanligt?” Jag var 22 och han var över 60”.

”Blev helt förstörd”

Bloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip berättar om ett sexuellt övergrepp under en semesterresa i Italien.

”16 år, ute på en nattklubb i Rimini och jag blir fasthållen, får en mans fingrar uppkörda i mig och det känns som en evighet. Jag blev helt förstörd efter den händelsen”, skriver hon i sin blogg.

Det är med anledning av vittnesmålen mot en av Hollywoods mäktigaste filmproducenter, Harvey Weinstein som skådespelaren Alyssa Milano uppmanade kvinnor att berätta om de sexuella kränkningar och övergrepp de varit med om. Där och då startade kampanjen #metoo.

Publicerad:

LÄS VIDARE