Gina Dirawi

”Ständigt beredd på att bli attackerad”

Gina Dirawi om smärtan: ”Jag gick på helspänn i många år”

Av: 

Natalie Demirian

Gina Dirawi har värk i kroppen efter den ständiga stressen.
Gina Dirawi har värk i kroppen efter den ständiga stressen.

NÖJE

När Gina Dirawi ledde Melodifestivalen hade hon fyra livvakter runt sig.

Hotbilden mot programledaren satte sina spår.

– Kroppen var ju ständigt beredd på att bli attackerad, och jag har fått extremt ont av det, säger hon till Filter.

Gina Dirawi, 29, har tidigare berättat om hatstormen mot henne under hennes julvärdskap i SVT och att hon hade fyra livvakter i samband med att hon programledde Melodifestivalen 2016.

Stort säkerhetsuppbåd

I en intervju med tidningen Filter säger programledaren att hon aldrig i detalj fick veta hur mordhoten mot henne såg ut, eftersom att SVT ville skydda henne.

– Jag har alltid fått hot om att folk ska skjuta ner mig och så vidare. Tidigt i min karriär var det extrema muslimer, sedan övergick det till nazister och rasister. Men jag hade aldrig haft den sortens säkerhet omkring mig tidigare, så jag fattade ju att något inte stämde, säger hon till Filter.

”Har fått extremt ont av det”

Utöver livvakterna under Melodifestivalen installerades ett säkerhetssystem i hennes hem och när hon bodde på hotell låg alltid en person utanför hennes dörr och sov. Situationen gjorde att hon blev nervös för att vara själv och ledde till att hon drabbades av posttraumatiskt stressyndrom.

– Jag gick på helspänn i många år, kroppen var ju ständigt beredd på att bli attackerad, och jag har fått extremt ont av det. Jag fick fibromyalgi, en form av kronisk smärta – det känns som om varje led i kroppen har blåmärken, konstant. Det enda jag orkade var att göra mitt jobb, säger hon.

Hittat tron i naturen

I intervjun berättar hon också om sin tro och att hon efter julvärdsskapet och allt det som hände därefter genomgick en kris, även andligt.

– Jag var jättetrött på människor. Jag började hitta hem i min roll när jag började vara mer i naturen. Där kan jag vara precis den jag är. Där känner jag det jag kallar Gud. Jag känner mig jätteburen. Särskilt i djungeln när jag är ute och reser. Där det är vilt.

Intresserad av film, tv, musik, kändisar och populärkultur? Följ Nöjesbladet på Facebook för bästa kollen

ANNONS EXTERN LÄNK

En liten gåva ger stort hopp – skicka ett blombud och stötta Rosa bandet här

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

Jenny Alversjö om sin comeback

ÄMNEN I ARTIKELN

Gina Dirawi

Melodifestivalen