Lena Endre och Alexander Karim i ny långfilm

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Lena Endre spelar tillsammans med Alexander Karim i "Glaciär". Arkivbild.
Foto: Ali Lorestani/TT
Lena Endre spelar tillsammans med Alexander Karim i "Glaciär". Arkivbild.

Filmen "Glaciär" med Lena Endre och Alexander Karim i huvudrollerna handlar om vad som händer med människor som befinner sig i total isolering.

– Det är en otroligt intressant och väldigt klaustrofobisk historia, som handlar om det som hänt oss alla i år, säger Lena Endre till TT.

Alexander Karim, Camilla Läckberg och Baker Karim arbetar på en långfilm med arbetsnamnet "Glaciär", där Lena Endre och Alexander Karim spelar de två huvudrollerna. Och enligt Lena Endre, som i filmen spelar läkaren Anna, har historien en klar koppling till den pågående coronapandemin.

– Det är en otroligt intressant och väldigt klaustrofobisk historia, som handlar om det som har hänt oss alla i år – men på ett mycket värre sätt. Baker Karim vill undersöka vad ett liv är värt om det inte innehåller några andra människor. När man måste leva som en eremit på en öde ö, säger hon till TT.

"En kärlekshistoria"

Filmen handlar om två personer som under en pandemi – och till en början ovetandes om varandra – sitter fast på ett hotell någonstans i Europa. Och enligt Lena Endre handlar filmen också om kärlek.

– Det är en kärlekshistoria mellan en äldre kvinna och en yngre man. Hon är läkare och han är präst – och filmen handlar om vad man gör i isolering, när man börjar reflektera över sitt liv, göra upp med sig själv och reflektera över sina rädslor.

"Unik arbetsprocess"

Idén till projektet föddes i ett samtal mellan Baker Karim, Alexander Karim och Camilla Läckberg – som tidigare i år tillsammans bildade produktionsbolaget Bad Flamingo, och inspelningen av "Glaciär" inleds om ett par veckor.

– Det kommer att bli en unik, rolig och kreativ arbetsprocess med många improviserade inslag – vilket är vågat idag när alla ska ha ett supertajt manus. Så det ska bli väldigt spännande – och även svårt och intressant, säger Lena Endre.

Filmen väntas ha premiär under hösten 2021.

Publicerad: