Ernst tvekade aldrig att återvända till kritiserade byggprojekten

Kirchsteiger: Inte kontroversiellt för oss

Publicerad 2020-07-02

Trots sågningarna: Ernst Kirchsteiger tvekade aldrig att återvända till sina kritiserade byggen.

När ”Sommar med Ernst” gör återblickar finns risk att gamla sår återigen rivs upp:

– Det har jag inte ens funderat på. Det kan jag inte förstå alls egentligen, det är klart att jag inte är orolig för det, säger programledaren.

När ”Sommar med Ernst” tvingades tänka om på grund av coronapandemin valde programmakarna att dyka ner i tillbakablickar. Trots att Ernst Kirchsteiger, 62, flera gånger kritiserats för sina byggprojekt valde programmakarna inte bort de kontroversiella projekten.

– Det är inte kontroversiellt för oss. Det är för andra som det är kontroversiellt. Så nej nej, absolut inte, säger han.

Ernst Kirchsteiger.

Kök utan vatten

I den första säsongen 2008 saknades bygglov för ett stort soldäck som Ernst ägnade ett helt avsnitt åt att bygga. 2011 tog sig Ernst Kirchsteiger an ett kök i en av krögaren Carl Jan Granqvists, 74, fastigheter efter att först ha stoppats av länsstyrelsen som överklagat bygglovet i den fastighet där programmet först var tänkt att spelas in. Men Granqvists nya kök blev inte mer än en snygg kuliss, eftersom det aldrig drogs in vatten till kranarna.

2018 slutade renoveringen av Kånsta kvarn i Hallsbergs kommun i förvaltningsrätten som slog fast att renoveringen varit olaglig. Kommunen fick bland annat bakläxa för den felaktigt hanterade bygglovsansökningen.

Men Ernst Kirchsteiger är inte orolig över att riva upp gamla sår när de nu väljer att göra återblickar till tidigare byggen.

– Nej det tror jag inte, det har jag inte ens tänkt på. Du påminde mig, det har jag inte ens funderat på, säger han.

Kvarnen i Kånsta.

Inte orolig att riva upp gamla sår

– Det kan jag inte förstå alls egentligen, det är klart att jag inte är orolig för det. Jag bara vet att vi har gjort de här husen och vi har gjort de här köken och vi har gjort de här trädgårdarna och så vidare, sen allt runt omkring har jag inte ens tänkt på faktiskt.

Ernst Kirchsteiger har tidigare betonat att han inte själv är ansvarig för bygglovsansökningar och tillstånd.

– Jag är inte med och förhandlar, när jag går in ska allt vara clearat och klart och allt ska vara fixat, sa han till Aftonbladet förra året.

– Tyvärr är jag ansiktet utåt och då blir det ”Ernst-projektet” hit och Ernst och Ernst och Ernst. Men i själva verket är det inte jag. Och jag är klok nog att hålla isär det. Jag vet att det inte är mig det handlar om, jag är fel gubbe att prata med i de lägena.

ANNONS